onsdag 28. november 2012

En titt i bokhylla # 13

Tenk at vi allerede har den siste onsdagen i november! Jeg har fri i formiddag og nyter stille morgentimer, husbonden er på jobb og barna på skolen. Ute er det vind og litt surt, men det veies opp av en nydelig blå og rosa himmel med løfter om nok en vakker værdag. Før jeg setter i gang med dagens gjøremål tenker jeg det blir en titt i bokhylla :)

Ja så menn

Vi følger Frank fra han som lutfattig immigrant stiger i land i New York, 19 år gammel. Han får jobb på Biltmore Hotel, hvor han virkelig får føle standsforskjellene i dette «klasseløse» samfunnet. Så blir han innkalt til militæret og sendt til Tyskland for å trene hunder og maskinskrive rapporter. Da Frank kommer tilbake til Amerika i 1953, begynner han som havnearbeider, men han forstår at for å komme noen vei, må han få seg en utdannelse, og han klarer å snakke seg inn på New York University. Det er først når han begynner å undervise og skrive at Frank finner sin rette plass i verden.


Denne boken er fortsettelsen på "Engelen på det sjuende trinn" - en bok jeg syns var helt fantastisk. Skuffelsen var derfor stor da "Ja så menn" viste seg å være en blek kopi av den første. Etter min mening klarte ikke forfatteren å følge opp braksuksessen, og det var med nød og neppe jeg leste ferdig boken!

Har du lest denne boken? Hva syns du i så fall?


Klem fra

3 kommentarer:

 1. Det er herlig med stille morgenstunder!:-) Bøkene har jeg ikke hørt om og derfor ikke lest heller...synd den andre boken ikke falt i smak.'Ha en fin dag,Anette:-)

  SvarSlett
 2. Jeg har ikke hørt om disse bøkene før, og har derfor ikke lest de heller. Men det hørtes veldig interessant ut så kanskje jeg sjekker ut den første :) Synd du ikke likte denne så godt, men sånn er det gjerne når man virkelig liker en annen bok i "serien". Hvis det er en serie da :)

  SvarSlett
 3. Så herlig med formiddagsfri! Det er sannelig lenge siden jeg har opplevd, alle ute og ingen forstyrrelser - rene luksusen :)
  Forfatteren du nevner har jeg ikke lest, men det er jo utrolig kjedelig når oppfølgeren av en god bok ikke når opp til forventningene!

  SvarSlett