tirsdag 6. november 2012

Boken på vent :)


Beathes Bokhylle presenterer hver uke en bok hun har på vent, og der kan vi andre også være med og legge igjen en link hos henne.


Jeg har faktisk to bøker på vent som jeg ønsker å vise frem i dag - to bøker jeg har planer om å kose meg med i jula :)

Julebrevpikene

Det er helt utrolig! Magnhild har fått den snobbete søsteren Magdalenas årlige julebrev og freser av sinne. For et skryt! Hvilke løgner! På toppen av det hele forteller søsteren i det masseutsendte brevet at hun også tenker å feire jul hjemme i Finnmark hos Magnhild. I krisemodus samler Magnhild jentegjengen, og sammen skaper de en liten motstandsbevegelse: Ærlige julebrev. Etter mye vin og heftige diskusjoner, skriver de fem venninnene ærlige leserbrev til lokalavisen. Denne ærligheten sprer seg som ild i tørt gress over hele landet, og opprøret mot den perfekte fasaden vekker både harme og sympati. Snart figurerer jentegjengen i landets store tabloidaviser og de inviteres til TV-showet God Morgen Norge. Men, samtidig som Magdalena ankommer Bjørkvik, kaster reportere og turister seg over den intetanende lokalbefolkningen på nærbutikkens kaffehjørne. Hele bygda dras inn i kaoset de ærlige julebrevene skaper, og ingenting er lenger som før i lille Bjørkvik i Finnmark.


På direkten; kriminalroman

Oslo, desember 2011. Den populære nyhetsankerkvinnen i TV24, Maria Bergstrøm, blir drept under en direktesending på TV. Førstebetjent Christina Fiori Mørk får ansvaret for etterforskningen, og mistanken faller raskt på journalistkolleger. Maria Bergstrøm var en profilert TV-stjerne som mange misunte og noen fryktet. Christina Fiori Mørk støter på uventede utfordringer, ikke minst da det viser seg at Maria Bergstrøm var på sporet av et kunstmysterium med Edvard Munch i sentrum. "På direkten" er en krimroman fra journalistmiljøet i Oslo. Den skildrer et miljø stint av intriger, hensynsløse maktkamper og hemmelige kjærlighetsforhold.


"Julebrevpikene" har jeg fått tilsendt fra Silke Forlag og har med vilje spart på den med tanke på late juledager. "På direkten" har vi som neste leseprosjekt i lesesirkelen jeg er med i, og jeg ser virkelig frem til litt krim og spenning i jula også!  


Klem fra7 kommentarer:

 1. flotte bøker tipper eg :)
  julebrevpikene har eg tenkt å lese til jul ;)

  SvarSlett
 2. Håper også å få lest julebrevpikene i Desember :P hehe

  SvarSlett
 3. Julebrevpikene er herlig og lett underholdning, den boken flirte jeg meg gjennom.På direkten ble jeg nysgjerrig på og jeg venter spent på hva du syntes før jeg noterer den på ønskelisten min. Ha en fin dag,Anette:-)

  SvarSlett
 4. Julebrevpikene skal jeg faktisk lese før jul, i november, og På Direkten vil jeg også lese--etter jul. Hadde den på lån på biblioteket, men rakk ikke hente den i sommer.. Fin dag til deg.:)

  SvarSlett
 5. Fine bøker du har på vent:) Sparer også julebrevpikene til Desember, nesten litt vanskelig å vente så lenge. Men det vil passe så godt å lese noe slikt i jula. Krimboken hørtes da veldig spennende ut, gleder meg til å høre mer om den:)Kos deg med bøkene!

  SvarSlett
 6. Godt gjort å lage en hel historie rundt noen julebrev =))Høres ut som det kan blir en salig blanding av intriger, humor og spenning der!

  SvarSlett
 7. På direkten! Den SKAL jeg lese. Står på lista mi !

  SvarSlett