torsdag 19. april 2012

Boktema - Min favoritt tegneserie


I dag er Boktemaet rett og slett Min favoritt tegneserie. Det er jo kjempemoro å lese andre ting enn bøker i blant. Hvilke(n) tegneserie(r) liker du best? Sverger du til gode gamle Donald Duck, ler du deg skakk av Billy og Sjantens påfunn eller har du kanskje oppdaget tegneserier som ingen andre har hørt om før? Skriv et innlegg på bloggen din om dette temaet, link hit til meg (obs obs, veldig viktig) og bruk gjerne logoen ovenfor.


Min favoritt tegneserie er bergenseren Frode Øverlis Pondus. Med en Liverpool-frelst husbond er det en selvfølge at vi til en hver tid har abonnement på denne råe tegneserien og det kan være tilløp til opptøyer i hjemmet når bladet dumper ned i postkassen. Hvem får æren av å være den første til å lese bladet denne gangen? Nå har 14-åringen også oppdaget Pondus' univers, så for å dempe gemyttene får vi også tilsendt Pondus Samlede verker.

Grunnen til at jeg er så glad i denne tegneserien er humoren som samtidig som den er hverdagslig, av og til er  helt over the top. Jeg gir meg ende over i beundring av Frode Øverlis fantasi og evnen til å levere i nummer etter nummer, bok etter bok. Og med fare for å lyde klisjèaktig kjenner jeg meg ofte igjen i stripene som omhandler Beathe og det å være fruen til en fotballidiot. 


Her ser du stripen som etter min mening er den mest geniale som noen gang er tegnet. I 2005 spilte Liverpool Champions League finale og lå under 3-0 for Milan til pausen. Men mirakler skjedde og det endte med at Liverpool knallet inn 3 mål i andre omgang og vant til slutt etter en rysare av en straffespark-konkurranse. 
Dette er Frode Øverlis forklaring på hva som egentlig skjedde, og hvis jeg ikke tar helt feil er denne stripen oversatt til engelsk og henger nå på veggen i museet på Anfield Stadion!

Nå gleder jeg meg til å lese om din favoritt tegneserie! 


Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:

*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!

Klem fra


15 kommentarer:

 1. Flott innlegg og her i huset er vi Liverpool-fan også:-) Jeg leser ikke tegne serier så jeg står over i dag, men jeg skal nok titte innom for å se hvilke favoritt tegne serier andre har. Nesten litt flaut at jeg som Bergenser ikke har lest Pondus;-) Uansett, ha en super dag Anette:-) Klem

  SvarSlett
 2. Jeg leser heller ikke tegneserier, så har ikke noe å bidra med denne gangen. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Heime hjå oss diggar vi også Pondus, til tross for at fotballinteressa i heimen er så lita at den neppe er målbar. Derimot har vi golfinteressa til felles med Pondus sin skapar.
  Men, det er ikkje Pondus som er min favoritt. Den teineserien som eg må ha med meg er Eon av Lars Lauvik. Herlig absurd og fullstendig respektlaus. Pepperkakebakesangen blir aldri den samme igjen etter å ha støtt på Gonzales (profesjonell prøvekanin) sin versjon. :-)

  SvarSlett
 4. Jeg tror jeg skal jukse bittelitt og velge en grafisk roman i dag. Kikker i bokhylla :-)

  SvarSlett
 5. Pondus er fantastisk! Jeg er glad i tegneserieromaner, og spesielt adapterte. Eon har jeg aldri lest, men fikk presentert noen striper på et forlagsmøte og da kjøpte jeg den inn til biblioteket dagen etterpå. Må huske på å lese den selv også nå:-)

  SvarSlett
 6. Jeg liker Rocky, jeg! Og Don Rosa. Og Jason. Ellers leser jeg ikke så mange tegneseriehefter fra dagligvarebutikken lenger, i hvertfall ikke fast. Jeg har gått mer over til grafiske romaner.

  SvarSlett
 7. Ikke noe bombe kanskje, men postkassen vår har det ærefulle oppdraget i å ta i mot et Pondus blad en gang i måneden her også, noen ganger i året dukker også Rutetid opp ;) Elsker humoren, har alltid gjort det :)

  Ellers digger jeg de Radio Gaga og Lunch, som er gjesteserier. Mads derimot, som kommer fra samme plass som jeg, sliter jeg med å forstå, da er EON som nevnt over her ofte genial,

  SvarSlett
 8. Pondus er også en favoritt her i huset:) Enda vi ikke er noe særlig til fotballfolk:) Eon tenkte jeg ikke på, den er jo kjempebra også liker jeg jo Bone:)Les heller ikke så mye tegneserier, men har faktisk kost meg med en i det siste, så jeg lagde innlegg på den:)

  Ha en flott dag:) Blir morsomt å se hva dere leser:)

  SvarSlett
 9. Denne gangen laget du et tema jeg kunne skrevet avhandling om :-D Det var vanskelig å begrense seg til bare tre tegneserier, men jeg tenkte det var dumt å lage et innlegg som ble så langt at ingen gadd lese det!! :-)

  Jeg leser Pondus striper når jeg kommer over dem, men egentlig er jeg mer en tegneseriehefte-fan enn en tegneseriestripe-fan. Utenom Nemi da. Nemi kan nytes i alle varianter! :-)

  SvarSlett
 10. Supert innlegg. Pondus er nok en favoritt her også:)

  sv; Så kjekt:)) Håper du finner bukse da:) Helt sant, syns det er så kjekt å kjøpe klær til slike anledninger, da har man jo også en unskyldning til å kjøpe:) hehe!
  Ha en flott dag videre:)
  Klem :)

  SvarSlett
 11. Min kjærlighet til tegneserier begynte med Asterix og Obelisk som jeg har lest noen ganger, ja. Deretter Sprint og Kvikk, og den ubetalelige Viggo som lager kaos på forlaget (det er en ekstra bonus). Peanuts, selvsagt, særlig de stripene der Snoopy skriver bok - "It was a dark and stormy night" Klassisker! Pondus blir bare bedre og bedre, men min personlige favoritt er Nemi.

  SvarSlett
 12. Da er jeg med og har laget min første videoblogg på Flukten fra virkeligheten.

  SvarSlett
 13. Donald Duck & co er favoritten! :D

  spesielt Carl Barks klassiske historier slår alt, jeg liker Pondus også men han må nok se seg slått av mesteren selv Carl Barks. Liker også Gottfredsons Mikke historier og Don Rosa.

  Den kanskje beste Carl Barks historien er nok "Onkel Skrue Tilbake til Klondike"

  SvarSlett