torsdag 8. desember 2011

Boktema - Min mannlige favorittkarakter


I dag er det jo helt naturlig at vi tar for oss vår mannlige favorittkarakter blant bøkene vi har lest. Jeg er veldig spent på å lese hvilke(n) karakter(er) dere har valgt. Lag et innlegg på bloggen din og link hit til meg (obs obs veldig viktig) og lån gjerne logoen ovenfor. 


Året er 1910. Ungjenta Mali kommer fra et lite bruk oppe i Inndalen. De har knapt med penger, og de to siste somrene har Mali hatt tjeneste på Gjelstad gård for å hjelpe familien. Når man er fattig ser framtiden ut til å ville fortsette å bestå av lange, harde arbeidsdager, langt unna velstand, overflod og bekymringsløshet. Men det er før arvingen til Stornes blir interessert i fattigjenta. Det går ikke lang tid før Mali stilles overfor et umulig valg…

Min mannlige favorittkarakter er faktisk Håvard i bokserien Arvesynd skrevet av Anne-Lise Boge. Arvesynd er den absolutt beste serien blant alle som er kommet ut siden Grete Lerum startet denne trenden med serien "Livets døtre" på 90-tallet. Akkurat nå gis Arvesynd ut på nytt, og har du ikke lest den enda anbefaler jeg den på det sterkeste.

Så over til Håvard, mannen til hovedpersonen Mali. Jeg tror nok alle som har lest denne serien har blitt litt betatt av Håvard. Han er høyreist, blond og blåøyd. Fornuftig, lidenskapelig, humoristisk med et helt spesielt glimt i øyet og en solid støtte for Mali gjennom ekteskapet og de vanskeligheter de møtte på begynnelsen av forrige århundre. 

Håvard - ingen over, ingen ved siden!

Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:


*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!

Klem fra6 kommentarer:

  1. Han høyres ut som ein fin mannlig favorittkarakter. =) Fint design du har fått deg. =) Ha ei fin helg. Klem, Mai Lene

    SvarSlett
  2. Jeg er såå enig!! Men Jo er også fantastisk:)

    SvarSlett