torsdag 1. desember 2011

Boktema - Min kvinnelige favorittkarakter


Jøje meg, desember allerede! Jeg skulle nok vært i gang med både kakebakst og rundvask, men torsdag er torsdag og det er tid for Boktema. I dag vil jeg vite hvilken kvinnelige favorittkarakter du har blant alle bøkene du har lest. Er det vanskelig å velge, må du gjerne skrive om flere. Skriv et innlegg på bloggen din om dette temaet, link hit til meg (obs obs, veldig viktig) og bruk gjerne logoen ovenfor.

Barnepiken

Barnepiken beskriver forholdet mellom sorte hushjelper og dere hvite fruer i Sørstatene på første halvdel av 60-tallet. Vi befinner oss i den lille byen Jackson i Mississippi, og møter tre svært forskjellige kvinner som finner hverandre i sin felles utfordring av grenser. 22 år gamle Skeeter er en ung, hvit kvinne som ifølge hennes mor har ett viktig oppdrag; finne seg en mann og gifte seg. Selv har hun helt andre planer. Hun ser hvordan de svarte hushjelpene behandles av sine hvite oppdragsgivere og bestemmer seg for skrive ned historiene deres. Hennes to allierte er Aibileen, hushjelp og barnepike hos Skeeters venninne, og Aibileens venninne, Minny. Det er et risikofylt prosjekt for alle parter, fordi det utfordrer grensene som definerer tilværelsen deres.

Min kvinnelige favorittkarakter er Skeeter i Kathryn Stocketts debutroman "Barnepiken". En uredd jente som trosser fordommer og uvitenhet for å fortelle om hvordan livene egentlig er for de svarte hushjelpene på sekstitallet. Med fare for å bli både utfryst - og i verste fall drept - skriver hun boken som skaper furore og oppstandelse både i byen Jackson og ellers i USA. En jente det er umulig å ikke bli glad i fordi hun er ekte, omtenksom og tør å si ifra selv om det er sine egne venninner hun trosser.


Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:


*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!

Klem fra

5 kommentarer:

 1. Eg har høyrt om boka, men eg har aldri lese ho. Burde nok gjere det snart.

  SvarSlett
 2. Jeg elsker den boken... Og gleder meg veldig til å se filmen.

  SV: Tusen takk Anette :) Nina er fantastisk og får det fint frem gjennom bloggen sin og flotte kommentarer daglig <3

  SvarSlett
 3. Dette er en av de bøkene "alle andre enn meg" har lest... :P

  SvarSlett
 4. Jeg beundrer Skeeter! Boken og filmen er fantastisk:)

  SvarSlett
 5. Elsket karakteren "Skeeter" i den boka:)

  SvarSlett