torsdag 10. november 2011

Boktema - En helt spesiell leseopplevelse

 

Ny torsdag og nytt boktema :) I dag har jeg lyst til at du skal fortelle om en helt spesiell leseopplevelse du har hatt. Hvilken bok var det og hva var det som gjorde leseopplevelsen så spesiell? Skriv et innlegg på bloggen din om dette temaet, link hit til meg (obs obs - veldig viktig) og lån gjerne logoen ovenfor.

Stormenes tid IStormenes tid II

Folk stimer gjennom gater og streder - små og store er på bena for å overvære en henrettelse. Den dømtes gravide hustru slenger en grusom forbannelse mot bødlene og løper vekk. Det hviskes at hun heter Ellen og at hun hører til blant de fredløse.Vi er i England på 1100-tallet. Landet er splittet av borgerkrig og plaget av sult og religiøse motsetninger. Men en praktfull katedral bygges likevel i Kingsbridge. Oppføringen av katedralen skal bli skjebnesvangert knyttet til livene til de som bor i området.Stormenes tid er utgitt på norsk i to bind: Sverdet og korset og Katedralen.Katedralen er bind to i Ken Folletts storslåtte spenningseventyr fra middelalderen.

Jeg lærte meg å lese før jeg begynte på skolen og har alltid vært litt av en lesehest. På barneskolen elsket jeg Astrid Lindgrens bøker og etterhvert slukte jeg alt jeg fant av bøker om Frøken Detektiv og Bobseybarna. Etterhvert som jeg ble eldre ble Superstjerne-romanene mine favoritter med historiske heltinner og masse romantikk og da May Grethe Lerum presenterte sin bokserie "Livets Døtre" var jeg solgt. En fantastisk serie.

Men min mest spesielle leseopplevelse var ikke med noen av disse bøkene. Den kom derimot da jeg gikk på skole på Heimdal i trøndelag for 15 år siden og en klassevenninne som var like leseglad som meg tipset meg om flere av hennes favorittbøker. Hun fortalte mer enn gjerne om bøkene hun hadde lest av for eksempel Wilbur Smith, Ken Follett og  Vera Henriksen. Jeg lånte masse bøker på biblioteket og meldte meg inn i flere bokklubber i pur lykke over å ha oppdaget alle disse bokskattene. 

En helg jeg skulle reise hjem til Brønnøysund kjøpte jeg de to bøkene om Katedralen i Kingsbridge av Ken Follett. Jeg begynte å lese på toget og aldri har reisen fra Heimdal til Brønnøysund gått så fort - den første boken var helt fantastisk og da jeg gikk på bussen på Grong for å reise siste etappen hjem klarte jeg ikke å la boken ligge. Jeg som vanligvis blir utrolig bilsyk hvis jeg leser i bil eller buss leste i tre stive timer. Det er den aller beste og mest spesielle leseopplevelsen jeg har hatt. 

Så An-Magritt; tusen takk for at du viste meg veien fra Superstjerneromanene og åpnet døren til alle disse forfatternes fantastiske verden :)

Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:

*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!


                                                                                                     Klem fra10 kommentarer:

 1. Hei Anette :)
  Jeg titter bare innom som snarest for å ønske deg en god dag :) - og disse bøkene av Ken Follett hørtes veldig spennende ut :)) Alltid kjekt med tips, selv om jeg ikke alltid får tid til å lese - skal ha disse i bakhodet i alle fall, hihi.. :)) God dag til deg :)

  SvarSlett
 2. Aldri hørt om Ken Follett eller bøkene hans. Men fikk veldig lyst til å lese de, høres spennende ut:)

  SvarSlett
 3. Jeg har hørt om Ken Follett fra jeg var ung, men har aldri lest noe av ham...
  Da "Stormenes tid" gikk på tv for en stund siden, bestemte jeg meg for å lese bøkene før jeg så serien. Det eneste jeg mangler er å kjøpe dem.
  Takk for påminnelsen, Anette! :-)
  Ha en super dag videre! Klem

  SvarSlett
 4. Da har jeg skrevet ett innlegg og min helt spesielle leseopplevelse:)

  SvarSlett
 5. Denne uken hiver jeg meg på igjen.. :-)

  SvarSlett
 6. Hei Anette:-))

  Slengte meg på denne uken også jeg. Har ikke hørt om disse bøkene så tusen takk for tips!!

  Ha en super torsdag

  SvarSlett
 7. Da har jeg fått laget meg et innlegg om ukens boktema:)
  Har hatt lyst å få begynt med ken follets bøker også!:) Var ikke det en miniserie om det som gikk på tv2 for et par måneder siden?

  SvarSlett
 8. Så kjekt å høre om din spesielle leseropplevelse:). Blei du veldig bilsyk etter å ha lest boka?

  SvarSlett
 9. SV;Takk Anette:) Ja,det er fint med sånne leseopplevelser:) Må se å få den fantasy serien i bokhylla mi:)

  SvarSlett
 10. Hei, hei Anette. Takk , takk :) Såpass ja. Får æren for alt mye her nå. Men husker at jeg var veldig entusiatisk, da jeg viste deg bøkene. Leste jo så mye på den tiden og hørte lydbøker på tur til og fra skola. Leser ikke så mye som jeg kunne ha ønsket, men det blir litt lydbøker, for da kan jeg gjøre annet i tillegg. Akkurat nå er det Fasandreperne av jussi Adler Olsen (dansk krim) på øret. Av alle ting har jeg vært i boden til søstre mi og hentet alle bøkene om Isfolket. De leste jeg en om dagen på ungdomskola. Men nå blir det noen sider før jeg sovner. Blir spennende å se om jeg liker dem like mye nå som før 24år siden.... God helg og en klem fra meg. Ikke hver dag jeg får æren for noe så bra:)

  SvarSlett