onsdag 16. november 2011

Bokanmeldelse = Julegavetips

Kan dere myrde min mann?

Tre venner,- en cafe,- og noen mord…. Elsa Karlsten har blitt mishandlet på det groveste av ektemannen i årevis. Nå oppsøker hun det nystartede firmaet ’Kleopatras kam’ for å få dem til å løse problemet. Deres forretningside er jo å løse alle kunders problem. Så hva med et lite drap? Elsa er villig til å betale meget godt. For hun orker det helvetet hun lever i lenger… Kan dere myrde min mann? Er en psykologisk høyspenning om hevn. Om rett og galt. Og om hvor langt man er villig til å gå bare betalingen er god nok.

 Wow, for en bok!! Jeg vet nesten ikke hvilken ende jeg skal begynne i for den var så utrolig BRA! I de første kapitlene ble jeg helt himmelfallen over språket forfatteren bruker, så enkelt men likevel så utsøkt. Markeringspennen måtte frem for å fange de nydelige setningene slik at jeg finner dem igjen senere. Hør bare her; "Som om hun hadde tidligere års Annaer inni seg lik en russisk dukke, og noen hadde tatt den fra hverandre og lagt til side de ytterste lagene".

Så tok boken en vending jeg ikke var komfortabel med i det hele tatt. Fra å være småmorsom og spennende ble den dyster og mørk og bevegde seg helt på kanten av hva jeg syns er greitt å lese. Men det var noe som gjorde at jeg ikke kunne legge den fra meg. Små mysterier og hint, hadde jeg løsningen eller var jeg helt på jordet? Flere ganger tenkte jeg "Ha, jeg hadde rett", men så tok boken en ny vei og det som var innlysende var det ikke allikevel. 

Boken ble utgitt av Perleblekk Forlag i fjor, og jeg syns absolutt at denne boken skal ligge under mange juletrær i år! Om du ikke kjøper den til noen andre, så kjøp den i julegave til deg selv ;)7 kommentarer:

 1. Hei og hopp :)
  Denne boka hørtes kjempespennende ut.. men det spørs om min mann ville like å få den i hus hahaha :)
  Håper du har det fint i regnværet.
  Forresten så har jeg hatt en ny drøm.. ei ny bok ;) Nå blir det så mye at jeg rår ikke med alt ;) men som man sier: Alt til sin tid! :)
  Ha en fortsatt kjempefin dag søte Anette :) Klem

  SvarSlett
 2. Me låne ? tjihi ;-)
  Tusen takk for en forfriskende tur :-)........må ikke bli så lenge til neste gang :-)

  Klem fra Rita

  SvarSlett
 3. Jeg er helt enig med deg i anmeldelsen din :-) Jeg likte boken, men synes også den ble noe mørk etterhvert.
  Det eneste jeg hadde problemer med var det noe stiliserte bildet av Kristoffer (Var det Kristoffer han het? Eller Kristian? Nå ble jeg i tvil - men jeg mener mannen i Kleopatras kam). Jeg syntes deler av karakteren hans fortjente en bedre beskrivelse.

  SvarSlett
 4. Denne boken må jeg bare få lest snart. Fin anmeldelse:-)

  SvarSlett
 5. Denne har jeg ike hørt om. Takk for tips på en bok jeg fikk lyst å lese. Flott omtale.:)

  SvarSlett
 6. Denne tittelen var jo bare "forfriskende", og jeg kunne ikke dy meg for å le ;)
  Dette er absolutt eo bok jeg gjerne vil lese :)
  Takk for tips!
  Ønsker deg en glad dag!
  Pia

  SvarSlett
 7. Når du sier: "Wow, for en bok!! Jeg vet nesten ikke hvilken ende jeg skal begynne i for den var så utrolig BRA!" blir jeg veldig nysgjerrig på boken, og at det er en psykologisk spenningsroman gir meg lyst til å lese den! Takk for tips :)

  SvarSlett