onsdag 16. november 2011

Boktema - En bok som skuffet meg


Det er ikke alltid bøker gir oss gode leseopplevelser. Fortell om en bok som har skuffet deg. Kanskje hadde du ventet lenge på å få lese den og når du endelig var i gang var den slett ikke som du hadde forestilt deg. Skriv et innlegg på bloggen din om dette temaet, link hit til meg (obs obs - veldig viktig) og lån gjerne logoen ovenfor.

Fyrvokteren

En desperat kvinne vender tilbake til barndommens øy, og en mann myrdes i sin leilighet. En gang var de kjærester.Den syvende boken i suksesserien om politimannen Patrik Hedström og forfatteren Erica Falck i Fjällbacka. Det er en lys sommernatt. En kvinne kaster seg inn i en bil. Hendene på rattet er blodige. Med den lille sønnen sin i baksetet flykter hun mot det eneste stedet der hun kjenner seg trygg: øya Gråskär utenfor Fjällbacka, der familien hennes har bodd i generasjoner.Et par døgn senere myrdes en mann en leilighet i Fjällbacka. Han var nyansatt økonomisjef i kommunen. En samvittighetsfull og vennlig person, som etter mange år har vendt tilbake til barndommens trakter. Ingen har et vondt ord å si om ham. Men Patrik Hedström og kollegene ved Tanumshede politistasjon oppdager snart at livet hans var fullt av hemmeligheter.Det viser seg at mannen besøkte Gråskär like før han døde. På folkemunne kalles øya Gastholmen: Det sies at de døde går igjen der, og at de har noe å fortelle de levende.

Jeg oppdaget Camilla Läckbergs bøker ved en tilfeldighet og ble umiddelbart en fan, "Tyskerungen", "Stenhuggeren" og "Predikanten" ble lest i rekordfart og de andre bøkene likeså. Helt fantastiske. "Havfruen" var jeg litt mer betenkt over, plottet var litt for urealistisk syns jeg, men allikevel en god leseopplevelse. Jeg ventet derfor med lengsel og smerte på hennes neste bok i håp om at hun hadde funnet tilbake til sin opprinnelige skrivemåte, men jeg ble fryktelig skuffet. Jeg fikk følelsen av at hun hele tiden måtte overgå seg selv og den overnaturlige undertonen gav meg ubehagelige grøss på ryggen. Jeg leste faktisk ikke ferdig boken, fordi jeg fikk en anelse om hva som ville komme rundt neste sving. Nyskjerrig som jeg er kikket jeg bakerst i boken og fikk bekreftet mine mistanker. Takk, men nei takk!

Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:

*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!10 kommentarer:

 1. He-he...! Jeg kjenner meg igjen her, gitt... I likhet med deg, gav jeg meg før jeg var ferdig, men jeg sjekket ikke engang hvordan det faktisk endte. Etter denne skuffelsen, har jeg ikke ofret frk. Läckberg en tanke.. Du får si i fra hvis du oppdager at hun kommer inn på rett spor igjen ;o)

  SvarSlett
 2. Jeg har aldri lest noe av Camilla Lackberg, men er veldig nysgjerrig på henne..men kunne kanskje bare lånt en bok på biblioteket først..

  SvarSlett
 3. Läckberg sine bøker likte jeg, men jeg er enig med deg i at det er kvalitetsforskjeller på dem :-)

  SvarSlett
 4. Det eneste jeg har lest av Läckberg er "Snøstorm og mandelduft", og den var en gjennomsnitlig opplevelse. Jeg mistenker at bøkene hennes ikke passer meg særlig godt. Jeg er i utgangspunktet ikke spesielt begeistret for krim, heller... :)

  SvarSlett
 5. Nå har jeg lagt meg til og innlegget er postet på bloggen min:)

  SvarSlett
 6. Camilla Lackeberg er en forfatter jeg er nysgjerrig på=)

  SvarSlett
 7. Jeg er helt enig, denne var en skuffelse...

  SvarSlett
 8. Fyrvokteren var en gedigen skuffelse. Jeg har lest den av Läckberg og Snøstorm og mandelduft. Kommer nok ikke til å lese flere bøker av henne, nei. Var veldig nysgjerrig på Fyrvokteren med tanke på skjærgård og rykter om hjemsøking. Da er jeg solgt. Men du verden for et banalt lesestoff det var.

  SvarSlett
 9. Jeg har bare lest to av Läckbergs bøker, og syntes de var ok. Men sånn blir det kanskje når man skal serieprodusere bøker...?

  SvarSlett
 10. Så var jeg advart. Krim er ikke min sterkeste side uansett.

  SvarSlett