lørdag 27. august 2011

Ukens boktips - Snøbarnet

Snøbarnet

Jack og Mabel har én stor sorg i livet - deres eneste barn var dødfødt. En dag lager de et snøbarn i snøen utenfor tømmerhytta, Og kort etter dukker en liten jente opp i skogkanten, en sky skapning som alltid har følge med en rev. Hvem er hun? En vakker og magisk roman om to mennesker som sliter for å bygge noe nytt og finne fram til hverandre igjen i det vakre og storslåtte landskapet langt mot nord under midnattssola, der underlige ting kan skje...

Denne boken har jeg lest om på flere forskjellige blogger, og ble fryktelig glad da jeg fikk den tilsendt fra Pantagruel Forlag.

Det viste seg å være en bok virkelig etter min smak; lun og mild, magisk og vakker, og med skildringer som gjør at jeg spiller hele boken som en film bak øynene mine mens jeg leser. Jeg kjenner lukten av snøklokker, vinternatt, bål og grønne enger, sol og duggvått gress. Historien om de to gamle som så inderlig ønsker seg et barn er nydelig fortalt og persongalleriet i boken blir etterhvert som mine kjæreste venner. Det var ikke lett å bla om den siste siden i boken, men nå er den gjemt i hjertet!

"Snøbarnet" kommer ut i september og er en bok jeg anbefaler på det varmeste!
3 kommentarer:

  1. Ja, det må du absolutt Sigrid :)

    SvarSlett
  2. Denne lover veldig bra og havner garantert i min boksamling etterhvert.
    Ha en fin søndag, Anette! Klem :-D

    SvarSlett