søndag 7. august 2011

Boken jeg aldri fullførte....


Når man har en bokblogg må man også være forberedt på at det dukker opp et behov for kategorien "Bøker jeg aldri fullførte". Den får man nemlig bruk for, noen oftere enn andre. Jeg er nok av de som får en del bøker under denne "spalten". Av den enkle grunn at jeg ikke klarer å slite meg igjennom en bok som ikke fenger meg. Jeg har rett og slett ikke tid til å lese bøker som jeg ikke syns er gode. Det er jo så mange bøker der ute som venter på meg!!!

At jeg begynner å lese aviser i lunsjpausen på jobb istedet for boken jeg har med er et sikkert tegn på at den snart blir byttet ut. Slik var det desverre med boken, "Bokbindersken", som jeg startet å lese for litt over en uke siden.

Bokbindersken

London, 1859. Bokbinderiet til Dora Damages mann Peter, havner i gjeld etter at hendene hans er blitt forkrøplet av sykdom. For å redde familien fra å havne på fattighuset, begynner Dora å binde inn dyre pornografiske bøker for aristokrater. Hun spinnes inn i et nett av sex, penger og bedrag, inntil hun innser at familien hun har kjempet så hardt for, nå står overfor nye og farligere trusler.

Da jeg leste de første sidene var jeg veldig optimistisk og hadde en følelse av at dette kom til å bli en interessant bok. Men etter noen sider til meldte den dårlige magefølelsen seg. Det ble alt for mange beskrivelser av hvordan man lagde bøker på 1800-tallet. Beskrivelser ned til minste detalj om hvordan man blander lim og preparerer skinn gjorde at i alle fall jeg datt helt av lasset. Det var ingen fremdrift, ingen spenning og dermed ble boken satt i hylla igjen.

Har du lest boken? Gi meg en link til anmeldelsen din eller fortell litt hva du syns. Kanskje la jeg den fra meg for tidlig? Bør jeg være tålmodig og lese videre?

Klem fra

11 kommentarer:

 1. Har lyst til å lese denne, men tida strekker ikkje til;-) Eg har og mange ufullførte bøker, men den eg husker best er Carlos Ruiz Zafons "Vindens skygge". Liker ikkje stemninga i den boka!

  SvarSlett
 2. Jeg har ikke lest denne, men det var et morsomt tema du tar opp - fikk meg til å tenke litt. Jeg har gitt opp nesten alle bøkene til Saabye Christensen, og jeg ga opp den der Havets Katedral som var en bestselger i fjor eller når det var. Jeg synes det er lurt å gi opp bøker - det er som du sier så mange bøker der ute.

  SvarSlett
 3. Det var et intervju med Carlos Ruiz Zafon som fikk et lys til å gå opp for meg ang. det at man må ikke lese ferdig alle bøker. Kanskje en smule ironi i at "Vindens skygge" var en av de første bøkene jeg ikke fullførte.

  Det er ikke alltid like lett å si at det er bøker man ikke klikker med, spesielt når "alle" liker dem. Harry Hole-bøkene er sånn for meg. Jeg sleit meg gjennom de to første bøkene, både fordi de er velskrevne og fordi "alle" likte dem, men fikk bare ikke den leser/bok-kontakten med dem.

  SvarSlett
 4. Eg la frå meg "Hypnotisøren" av Lars Kepler. Eg hadde så store forhåpninger til den, men den skuffa meg... :-/ Og det er bedre å legge frå seg bøker som ikkje fenger, og heller bruke tid på bøker man liker!

  SvarSlett
 5. Har ikke lest den boken, men det har jo vært bøker jeg ikke har klart å fullføre, for de kjeder meg rett og slett :)

  SvarSlett
 6. Jeg har lest boken og likte den veldig godt. Kanskje fordi jeg har vært på Murano og i Versailles. Handlingen tok en stund å komme inn i og er kanskje ikke den som er mest lettlest, men jeg liker slike historiske romaner. Kanskje du gav deg for tidlig, men smaken er jo forskjellig, så vanskelig å si

  SvarSlett
 7. Godt eksempel på at skinnet bedrar. Et nydelig omslag på alle måter. Lukter godbit lang vei. Så sitter du der da og lurer på når det skal skje noe ...? Fint bidrag Anette. Det er twitret og delt.

  SvarSlett
 8. Du er flink som har evnen til å legge fra deg bøker som ikke fenger! Jeg har prøvd noen ganger, men får det likssom ikke helt til ... Samtidig, noen ganger når jeg har lest ferdig, så blir jeg positivt overrasket over hvordan en bok kan snu retning underveis! Må si jeg er overrasket over hvor mange som ikke har fullført Vindens skygge, det er en av mine favorittbøker!!!

  SvarSlett
 9. Denne likte jeg! :-) Jeg syntes det var en både spennende og interessant bok og jeg likte å lære mer om hvordan de bandt bøker i "gamle dager" :-) Er det ikke rart hvor forskjellige meninger vi kan ha om en bok!

  SvarSlett
 10. Denne ser jeg faktisk frem til å lese og jeg er spent på om den faller i smak hos meg siden du la den til side.

  SvarSlett
 11. Jeg har sette denen boken som jeg synes har både et deilkat utseende på en måte, men likevel ikke et som treffer meg helt...ikke i tillegg til omslagsteksten. Trolig ikke en bok jeg bør satse på å lese, skjønner jeg deg rett.

  SvarSlett