søndag 4. august 2013

Smakebit på Søndag :)


Oisann, det er jammen to måneder siden min siste smakebit! Utrolig godt å være tilbake i bloggverdenen igjen, og min smakebit kommer fra boken "På bedringens vei" av Marie-Sabine Roger. 

På bedringens vei

Ny herlig roman fra forfatteren av Å telle duer. Jean-Pierre er enkemann, pensjonist, misantrop og alene i livet. En natt faller han på mystisk vis i Seinen, men blir reddet av den unge gutten Camille. Jean-Pierre tilbringer dagene på sykehuset, lenket til sengen, og bestemmer seg for å få tiden til å gå ved å skrive om livet sitt og det han har opplevd - om samlivet med den høyt elskede konen, om broren, vennen, foreldrene og besteforeldrene. Camille kommer på besøk, en politimann stikker stadig innom,og en liten, rund fjortenårig jente som stadig sjekker facebooksiden sin på pc-en hans blir etter hvert en overraskende venn. Til slutt begynner selv Jean-Pierres harde skall å slå sprekker. 


" Hvor uendelig vondt er det ikke for storesøsken plutselig å måtte dele Carambar-karamellene, pappas skuldre, mammas kyss, baksetet i bilen, kjelken og sykkelen? Hvor frustrerende er det ikke å fra den ene dagen til den andre , eller i alle fall nesten, og uten å ha bedt om det, bli den som skal gå foran med et godt eksempel?"

Handlingen foregår i Frankrike og er dermed min bok på bokstaven F i mitt forsøk på å lese bøker fra alle verdens land :)

Finn flere smakebiter hos Mari og Flukten fra Virkeligheten :)18 kommentarer:

 1. Som storesøster falt jeg helt for smakebiten din. Er bestilt på biblioteket, og jeg kom som nr. 1 i køen, så da er det ikke lenge til jeg får lese den. Tusen takk for supert tips!

  SvarSlett
 2. Jag tyckte väl att det var ett tag sedan jag såg någon smakebit här :)

  Låter som en intressant författare, får nog ta och kolla upp :)

  SvarSlett
 3. Åh, dette virker som en bra bok! Jeg er også storesøster.. ;)
  Takk for tipset! (Kan den minne litt om "En mann ved navn Ove"?)
  Ha en fin søndag! :)

  SvarSlett
 4. Takk for smakebiten, denne hørtes fin ut :)

  SvarSlett
 5. Velkommen til bake til blogglandia!:) Takk for smakebiten og boktips! Har planer om å lese Å telle duer og da må jo denne også opp på lista:) Ha en fin fin søndag!

  SvarSlett
 6. Okänd bok för mig. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 7. Inte hört talas om författaren förut så tack för smakbiten :)

  SvarSlett
 8. Tack för smakbiten, den här har jag inte hört talas om förut.

  SvarSlett
 9. så fin smakebit :) denne har eg liggende og gleder meg veldig til å lese.
  fin-fin søndag til deg :)

  SvarSlett
 10. Høres ut som ei fin bok:) Såg på "Å telle duer" i ein bokhandel ein dag, men den blei ikkje med meg heim igjen i denne omgang...

  SvarSlett
 11. Kos deg med fine boken:) Jeg må se å få lest de andre bøkene til forfatteren også, fin smakebit du hadde valgt og velkommen tilbake til deg også.Ha en fin søndag,Anette:)Klem

  SvarSlett
 12. Jeg var yngst i søskenflokken, bortskjemt vil vel noen påstå, så jeg har ingen erfaring på området. Uansett, en fin smakebit. Fint at du er med igjen. En stund siden jeg også deltok.

  SvarSlett
 13. Jeg er også storesøster, og sånn er det :-)
  Jeg elsket Å mate duer, så denne må jeg absolutt lese. Den blir bestilt på biblioteket med en gang! :-)
  Takk for flott tips og ha en fin søndag!

  SvarSlett
 14. Høres ut som en fin bok :) Jeg har ikke lest noe av forfatteren, men jeg så filmen som er basert på "Å telle duer". Veldig fin film :)

  SvarSlett
 15. Vi hadde Å telle duer i lesesirkelen men jeg ga den opp . Hadde kanskje ikke rett timing da.

  SvarSlett
 16. "Jean-Pierre er enkemann, pensjonist, misantrop og alene i livet"- Jeg googlet ordet Misantrop, nå har jeg lært noe nytt. Og jammen, jeg er nok en liten misantrop. Nå blir det lettere å beskrive meg selv for andre her altså... Thx!!

  Smakebiten din forstår jeg meg på. Jeg er minst i søskenflokken og de er alle enige om at jeg var til STOR plage. Pfff.

  SvarSlett
 17. Dette høres ut som en veldig fin bok. Takk for smakebiten! :)

  SvarSlett
 18. Takk for smakebit:) Må si jeg liker tittelen:)

  SvarSlett