lørdag 18. februar 2012

Ukens boktips: "Mørk Engel" av Laini Taylor


                                                    
Mørk engel

Forfatter: Laini Taylor
Forlag: Bazar
Utgitt: 2012
Sjanger: Fantasy
Kilde: Anmeldereksemplar mottatt fra Forlaget

 Boken tar oss med til Praha og inn i en verden vi aldri før har sett: Rundt om i verden dukker det opp håndavtrykk som er brent inn i helt vanlige dører. I en mørk og støvete butikk har en djevels beholdning av mennesketenner blitt faretruende liten. Og i de trange smugene i Praha er Karou, en ung kunststudent i søken etter sin egen ukjente historie, i ferd med å bli fanget i en brutal krig med vesener fra en parallell verden. Da en av de fremmede - vakre, forfulgte Akiva - setter øynene i henne i en bakgate i Marrakesh, befinner hun seg snart i en krig mellom engler og demoner, hemmeligheter kommer for dagen og en kjærlighetshistorie med røtter i en brutal fortid oppstår. Men kommer Karou til å angre på at hun søkte sannheten om seg selv?

Hvor skal jeg begynne? Hva skal jeg skrive? Hvordan i all verden skal jeg ordlegge meg for å få uttrykt hva jeg syns om denne boken som har bergtatt meg fra første side!? Jeg har lyst til å strø om meg med de vakreste superlativer, men allikevel føles alle ord som klisjeer. Men jeg prøver allikevel.

I den første boken i serien "Ønskemesterens datter" tar forfatteren oss med til en verden så gjennomtenkt og fantasifull at jeg tilslutt ble sittende og måpe mens jeg leste. I Annetstedshen kjemper dyreliknende kimærer mot serafer i engleskikkelser i en krig som har vart i tusener av år. Og midt i kampen står Karou og Akiva. På hver sin side kjemper de for kjærligheten til hverandre. 

Dette kunne vært en klassisk kjærlighetshistorie der forbudt kjærlighet seirer til slutt. Men jeg oppdaget raskt at denne kjærlighetshistorien har jeg ikke sett maken til tidligere. Forfatteren klarer på mesterlig måte å snu om på mine forestillinger om hva som er rett og galt, hvem er gode og onde, hva er egentlig vakkert. Og hvem er Karou? Jenta med skisseboken og det blå håret?

             www.lainitaylor.com

Den siste delen av boken er min favoritt, der vi får svar på noen av spørsmålene som melder seg tidlig i boken, og et fantastisk tilbakeblikk på hva som skjedde før Karou ble født. 

En leseopplevelse av de sjeldne!!


21 kommentarer:

 1. Tusen takk for fin omtale av denne boken:-) Jeg skal akkurat til å sette meg ned å begynne på den nå og jeg må si at nå gleder jeg meg veldig:-) Ha en fin lørdag Anette:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Å, så koselig! Og du har virkelig noe å glede deg til, jeg garanterer at du får ikke gjort stort annet enn å lese i helgen ;) Fiiin lørdag til deg også :)

   Slett
 2. Kjempefin omtale, denne romanen er min store store bokkjærlighet - og den er like god på norsk som på engelsk, så her har oversetteren gjort en strålende jobb!

  God helg, Anette :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. I like måte Silje! Vurderer å lese den engelske utgaven av neste bok, for jeg klarer bare ikke vente på fortsettelsen ;)

   Slett
 3. Jeg har så sykt lys til å lese den, men har ikke kommet så langt enda, =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, du MÅ bare ha den på leselisten din, for den er helt fantastisk. Gleder meg til å høre hva du syns om den når du kommer så langt :)

   Slett
 4. Åhh... jeg bare må lese denne :) I starten var jeg ikke sånn helt oppmerksom på den. Men nå har den kommet på norsk og den blir nevnt over alt. Så nå er den på topp av ønskelista :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra!! Og jeg kan forsikre deg om at den virkelig er så bra som alle sier :)

   Slett
 5. Takk for boktips :)

  SV: Tusen takk søte Anette og god helg <3

  SvarSlett
 6. Fikk lyst på blått hår, hehe:) Vakkert bilde. Ville nok ikke kledd meg like godt:)

  Har boken liggende, og jeg gleder meg veldig til å kaste meg over den:)

  God helg!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, du kan virkelig glede deg! Vi hadde nok blitt søte med blått hår både du og jeg, he he ;)

   Slett
 7. Kult. Denne har jeg hatt lyst til å lese. Fikk enda mer lyst nå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Det var det som var meningen ;)

   Slett
 8. Så fin omtale! Jeg har denne på skal lese listen min og gleder meg enda mer til å lese den etter å ha lest hvor begeistret du er :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra!! Gleder meg til å høre hva du syns når den tid kommer :)

   Slett
 9. Flott omtale av boka:) Har så lyst å lese den,så må nok få lånt den på biblioteket en gang=)

  SV;Takk:) ja,han Dan Brown er en god likt forfatter=) Håper du får lest noe av Dan Brown:)

  SvarSlett
 10. Eg kjøpte den i dag og gleder meg til å begynne å lese den!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra!! Du har virkelig noe å glede deg til :)

   Slett
 11. Jeg kikker i postkassa hver dag nå, i vente på at denne skal dukke opp. Jeg har bestilt 6 bøker fra bookdepository og alle de andre 5 har kommet... Det som jo er lit dumt, er at jeg har eksamen i disse dager, og det betyr at jeg BØR vente, men klarer jeg det??? Hmmmm...

  SvarSlett
  Svar
  1. Her er det valgets kval, ja! Kanskje lurt å vente litt, for denne boken klarer du garantert ikke legge fra deg! Lykke til med både eksamen og lesing :)

   Slett
 12. Den fikk jeg veldig lyst til å lese!

  SvarSlett