tirsdag 8. november 2011

Ukens lesetips: "Apehuset" av Sara Gruen

Apehuset

Isabel Duncan, forsker ved språklaboratoriet for aper, forstår seg ikke på mennesker, men aper - spesielt bonoboer - har hun et godt forhold til. Isabel føler seg mer hjemme blant dem enn hun noen gang har gjort blant mennesker ... inntil hun møter John Thigpen, en svært gift journalist som trosser dyreverndemonstrantene utenfor laboratoriet for å finne ut hva som egentlig foregår på innsiden.

Sara Gruen er forfatteren av braksuksessen "Vann til elefantene" og dette er hennes nye bestseller "Apehuset". Jeg har ikke lest "Vann til elefantene" og hadde derfor ikke noe sammenlikningsgrunnlag, men jeg er ikke i tvil om at Sara Gruen er en særdeles dyktig forfatter.

Jeg hadde ikke lest mange sidene av "Apehuset" før jeg skjønte at boken var en innertier. Boken er spennende, rørende og noe helt annerledes enn det jeg har lest før. Språket er lett og ledig med en humoristisk snert, men i bakgrunnen aner man en alvorlig undertone. Jeg falt både for karakterene og det at de desperat kjemper for å befri apene fra et liv som realitystjerner. Det er nemlig det som skjer når Isabels språklaboratorium blir bombet og apene blir fraktet bort av ukjente gjerningsmenn.

Dette er absolutt en bok jeg vil anbefale - og husk å lese forfatterens etterord. Det gjør boken enda mere spesiell :)


Bazar


2 kommentarer:

  1. Så spennende,har ikke lest denne men den er kommet i ønskelisten min, har heller ikke lest den forrige boken hennes, så jeg skjønner eg har gått glipp av noe.

    SvarSlett
  2. Dere må lese Vann til elefantene også! Det er flere år sida jeg leste den, men det er faktisk ei bok jeg tenker på enda!! Gleder, gleder, gleder meg stort til denne!

    SvarSlett