onsdag 23. november 2011

Boktema - Min favorittforfatter på bokstaven B


I dag vil jeg vite hvilke(n) favorittforfatter(e) du har på bokstaven B. Du må gjerne velge flere hvis det er vanskelig å bestemme seg, og om det er fornavn eller etternavn som begynner på B er opp til deg :) Skriv et innlegg på bloggen din om dette temaet, link hit til meg (obs obs - veldig viktig) og lån gjerne logoen ovenfor .


Toril Brekke

Min favorittforfatter på bokstaven B er den norske forfatteren Toril Brekke. Hun debuterte i 1976 og har skrevet både romaner, ungdomsbøker og noveller. Den første boken jeg leste av denne forfatteren var "Sara", en historisk roman om fogdens datter som blir Ålesunds første jordmor på 1800-tallet. Toril Brekke har en helt spesiell skrivemåte som gjør at du blir både henført og bergtatt fra første side. Andre bøker jeg har lest er  "Brosten", "Granitt" og "Drømmen om Amerika". Utrolig gode bøker som jeg absolutt vil anbefale :)

SaraBrostenGranittDrømmen om Amerika

Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:

*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!

Klem fra


8 kommentarer:

 1. Jeg har lest kun én roman av Brekke; Bergskatt. Den imponerte ikke. Men jeg mistenker det var helt feil ende av forfatterskapet å begynne i. Jeg vet ikke om du har hørt om den, men den handler om gruvesamfunnet på Løkken i Meldal og hvordan utviklingen der har vært i gjennom århundrene siden malmfunnet (bestillingsoppdrag til forfatteren i forbindelse med et jubileum). For meg ble den altfor overlesset med informasjon om gruvedrift og industri, og for lite nærhet til karakterene blant annet. Den er nok mer lærerik og spennende for de som har tilknytning til området eller til industrien, det var i alle fall ikke riktig bok for meg, hehe ;)

  Men den har uansett ikke skremt meg bort fra Brekke. Jeg har hørt mye bra om de andre bøkene hennes, så de må nok prøvesmakes på i framtiden.
  Jeg har Gullrush stående i bokhylla når jeg tenker meg om. Det er vel nr. 2 i Amerika-trilogien, så jeg får se om jeg får tak i Drømmen om Amerika først og tar trilogien som mitt Brekke-leseprosjekt når jeg en gang får tid.

  SvarSlett
 2. Har ikke lest noen av bøkene hennes enda, men skal titte nærmere på disse.

  SvarSlett
 3. Jeg kunne godt tenke meg å lese "Drømmen om Amerika" av Torill Brekke, har ikke lest noe av henne tidligere :)

  SvarSlett
 4. Har ikke lest noen av disse bøkene:) Nå har jeg skrevet ett innlegg på bloggen min om favorittforfatter på bokstaven B:)

  SvarSlett
 5. Jeg har heller ikke lest noe av Toril Brekke, men de tre "Amerika-bøkene" står på skal-lese listen min.

  SvarSlett
 6. Toril Brekke er en forfatter jeg vil lese mer av:)

  SvarSlett
 7. Toril Brekke skal jeg sette på listen over forfattere å lese, takk for tips!

  :)

  SvarSlett
 8. Dette er en av mine favorittforfattere også og serien om Sara er jo fra Ålesund. Drømmen om Amerika har jeg ikke lest, men det skal jeg en dag. Ønsker deg en fin adventstid

  SvarSlett