tirsdag 22. november 2011

Husbonden anmelder "Frosset øyeblikk" av Camilla Ceder

Frosset øyeblikk

En kald vintermorgen gjør Åke og hans nabo Seja et forferdelig funn. De finner en massakrert mannskropp, skutt og overkjørt, ved et gammelt bilverksted. Når Seja får se den døde, skyller ubehagelige minner fra fortiden over henne og hele hennes liv snus opp ned. Kort tid senere finner man ytterligere et lik drept på samme måte, skutt og overkjørt. Flere politidistrikt samarbeider, men de finner ingen sammenheng mellom de drepte mennene. Når etterforsker Christian Tell og hans team etter hvert nærmer seg en løsning og antatt gjerningsmann er funnet intreffer et nytt tilsvarende drap.

Denne boken har jeg fått tilsendt fra Bokforlaget og husbonden så sitt snitt til å snappe den rett foran nesa mi ;) Nå er boken ferdiglest og følgende dom kommer fra min bedre halvdel: Boken er lettlest og har et godt persongalleri med bra karakterskildringer. Det er befriende å lese om en etterforsker som ikke er helt nede i kjelleren når det gjelder livet han har utenom politijobben. 

Men selv om boken har et bra plot blir den desverre litt for treig. Lenge venter man på at noe skal skje, og når det først gjør det har boken så mange vendinger at det rett og slett blir for usannsynlig. Allikevel er boken en grei leseopplevelse og får karakteren litt over midt på tre.


1 kommentar:

  1. Oioi!! Jeg strever med å få min bedre halvdel til å lese bøker i det hele tatt- og din assisterer ved bokanmeldelser! Jeg bøyer meg i støvet ; o)

    SvarSlett