mandag 28. november 2011

Bokanmeldelse - "En kassadames betroelser" av Anna Sam

En kassadames betroelser

I åtte år jobbet Anna Sam som kassadame. Hver dag sa hun "hei" 250 ganger og "takk" 500 ganger. Med et smil om munnen slo hun inn 1200 varer og løftet 800 kilo i timen, mens hun observerte kundene fra sin plass bak rullebåndet.En kassadames betroelser er en skarp og morsom bok om livet i et supermarked. Med skrå blikk skildrer Sam sin arbeidsdag -- fra møtet med de første kundene som utålmodig står i kø før åpningstid, til hun utslitt teller opp kassa etter stengetid. Hun studerer de ulike kundene og deres særegenheter. Kleptomanen som forsøker å naske på finurlig vis, skrytepaven som stolt kjøper ekstra store kondomer, de sjenerte kundene som skulle ønske pakken med toalettruller var usynlig.I denne boken forvandler Anna Sam supermarkedet til en verden i miniatyr -- og det er ikke sikkert det å handle blir det samme etter å ha lest En kassadames betroelser.

Denne boken har den siste tiden ligget på nattbordet mitt. Jeg liker å ha lett og hyggelig lektyre tilgjengelig når jeg går og legger meg, og tenkte at denne boken ville være både morsom og interessant. Jeg har jo tross alt vært butikkdame siden jeg var 13 år. 

Dessverre var et godt sovehjerte det eneste jeg fikk ut av denne boken. Den var dørgende kjedelig og jeg kunne faktisk ikke kjenne meg igjen i noe av det jeg leste. Jeg syns ikke Anna Sam var en morsom kassadame i det hele tatt, bare frekk og ufordragelig. 

Nei, denne boken anbefaler jeg deg aldeles ikke å legge i handlekurven. Styr unna istedet!!


5 kommentarer:

 1. Ok, da vet jeg det... har ikke lest noe positivt om denne boken noen sted men ved første øyekast virker den jo bra, og det hadde vært kjekt å lese den siden jeg har vært butikkdamen i mange år selv....men jeg kommer nok ikke til å kjøpe den nå.

  SvarSlett
 2. Er selv kassedame, og har ikke lest boken. Og nå skal jeg heller ikke lese den :)

  SvarSlett
 3. Hehe, da jeg leste introen synes jeg egentlig den hørtes litt morsom ut. Men det finnes kanskje grense på hvor spennende en kassadamebok kan bli?
  Men da tror jeg at jeg skal styre unna denne... Andre bøker jeg heller vil ha med meg.

  SvarSlett
 4. Samme her, hadde garantert kjøpt med det omslaget, for den SER gøy ut. Godt vi har deg Anette;0)

  SvarSlett
 5. Kult at noen skriver bok om det å jobbe i matbutikk! Jeg jobber selv i en matbutikk og har begynt å blogge litt om det jeg møter i min hverdag som butikkmedarbeider.
  Masse rart man får oppleve!

  SvarSlett