onsdag 17. september 2014

Bøker lest i 2014 #39 "Lys mellom to hav" av M.L Stedman - Lesesirkelen anbefaler


Etter fire rystende år på vestfronten, vender Tom Sherbourne hjem til Australia og får seg jobb som fyrvokter på Janus Rock, en halv dags seilas fra land. Til denne isolerte øya, hvor forsyningsbåten kommer en gang i sesongen, tar Tom med seg sin kone Isabel. Årene går, og bringer med seg en stadig tyngre sorg over to spontanaborter og en dødfødt baby. En dag hører Isabel spedbarnsgråt. En båt har drevet i land, med en død mann og hans levende datter om bord. Den alltid ryddige og nøyaktige Tom, en mann som ikke har latt fire år i en skrekkelig krig gå ut over hans egne moralske prinsipper, vil avlegge rapport om mannen og babyen umiddelbart. Men Isabel har trykket det lille barnet til sitt bryst. Han går med på å beholde barnet, som de kaller Lucy. Når Lucy er to år gammel, vender den lille familien tilbake til fastlandet og blir minnet på at det finnes andre mennesker i verden. Deres valg har knust ett av dem.


I sommer har vi i lesesirkelen lest boken "Lys mellom to hav" av M.L Stedman, og i forrige uke møttes vi hos meg for å diskutere. Noen av oss likte boken bedre enn andre, men vi kom etter hvert frem til følgende konklusjon.

"Lys mellom to hav" er en fascinerende bok, selv om starten var litt treig. Etter hvert som vi kom ordentlig inn i historien syns vi den var både rørende og god, og spesielt godt likte vi slutten. Et par av oss syns at oversettelsen av og til var litt dårlig, men alt i alt fikk vi en god leseopplevelse.

Moralen i boken syns vi derfor er: man må akseptere livet slik det blir og gjøre det beste ut av det!
2 kommentarer:

  1. Tyckte mycket om denna när jag läste den i våras.

    SvarSlett
  2. Denne har jeg liggende her, så det er absolutt en bok jeg vil lese. Jeg er litt redd den vil bli for hjerteskjærende. Men jeg vil gi den et forsøk :-)

    SvarSlett