mandag 8. september 2014

1001 Books You Must Read Before You Die #2Jeg har lest min andre bok på denne listen; "Om Skjønnhet" av Zadie Smith. Det vil si, jeg har prøvd å lese den. De første kapitlene gikk som en lek, og var både humoristiske og interessante. Men så sa det stopp. Jeg har prøvd og prøvd, men kommer ikke videre. Av den grunn har jeg valgt å avslutte lesingen, men allikevel føles det ikke som noe nederlag. Jeg tror nok at dette kommer til å skje flere ganger iløpet av dette prosjektet. 
Målet mitt med å følge denne listen er å gå utenfor comfortsonen, og å utfordre meg selv litt, og da er det ikke til å unngå at noen bøker ikke blir fullført. 
Howard Belsey, en Rembrandt-spesialist som ikke liker Rembrandt, har i tretti år vært gift med Kiki. Deres barn er ivrig opptatt av sine egne liv, og Howard vet ikke hva han skal gjøre med sin tilværelse. Han har et ulykksalig sidesprang med en kollega, og eldstesønnen Jerome reiser til London for å komme vekk fra familieproblemene. Der forelsker han seg i den vakre Victoria, datteren til farens argeste faglige motstander. Forholdet blir kortvarig, men får langvarige konsekvenser for begge familiene.Om skjønnhet er en bitende, humoristisk og engasjerende sosial komedie om familieliv, kunst, raseblanding - og om kollisjonen mellom personlige og politiske meninger.

4 kommentarer:

 1. Det er nummeret før eg drøymer om 1001-lista, syns den er topp. Utanfor komfortsonen kjem ein definitivt med denne lista. Nysgjerrig på korleis du velger bøker? Går du systematisk fram, eller plukker det som høyres interessant ut?

  SvarSlett
 2. Jeg har og laget meg en 1001 liste. Denne måneden håper jeg å få lest småfrøkner av Louisa Alcott

  SvarSlett
 3. You cant win them all sier de jo så greit. Så masse som du leser så må det jo dukke opp en bok som ikke slår an. Jeg begynte på Guden for små ting, og måtte gi tapt etter 100 sider, selv om jeg hadde lest den og likt den for 15 år siden :)

  SvarSlett
 4. Å våge seg utenfor komfortsonen er bra. Du kommer til å bli positivt overrasket og oppdage noen skatter også :)
  PS Jeg leste aldri ferdig Om skjønnhet heller (lot det være igjen ca 100 sider til en gang i framtida)

  SvarSlett