torsdag 25. oktober 2012

Boktema - Min favorittforfatter på bokstaven K


I dag er temaet "Min favorittforfatter på bokstaven K". Du velger selv om det er for- eller etternavnet som skal starte på denne bokstaven, og det er selvfølgelig lov til å ha flere favoritter :) Skriv et innlegg på bloggen din om dette temaet, link hit til meg (obs obs, veldig viktig) og bruk gjerne logoen ovenfor.Min favorittforfatter på bokstaven K er den irske forfatteren Marian Keyes. Hun er dronningen av chick-lit og jeg har lest de aller fleste av hennes bøker, der favoritten min er "Vannmelonen". Bøkene hennes er utrolig morsomme, men det ligger alltid en undertone av alvor i hver og en av dem. 


En stjerne i natten

Star Street 66 i Dublin er ikke som andre boligblokker. En usynlig kraft våker over menneskene som bor i de ulike leilighetene, men ingen er klar over det ennå. Det skal ta nøyaktig 61 dager før den fremmede røper sine egentlige hensikter - og viser sitt sanne ansikt. Men én ting er sikkert: Når nedtellingen settes i gang på dag 61, er det ingen vei tilbake.Hvem bor i Star Street 66? En av beboerne er i ferd med å forelske seg, en annen er revet mellom to elskere. Noen ruger på hemmeligheter som ubønnhørlig vil komme for en dag, og for andre får disse avsløringene tragiske utfall. Skjebnen har flyttet inn i Star Street. I bagasjen har den kjærlighet og ulykke, optimisme og hjertesorg, samt evnen til å omkalfatre liv.


Vannmelonen

Claires ektemann, James, forlater henne den dagen hun føder deres første barn. Med et knust hjerte drar Claire tilbake til familien sin i Dublin, og bl.a. ved hjelp av søstrene Rachel og Maggie begynner hun etter hvert å føle seg bedre. Når James prøver å komme tilbake, føler hun seg faktisk så bra at han får seg en stor overraskelse.


Rachels ferie

27 år gamle Rachel lever glade dager i New York, der hun vier seg fullt og helt til nattelivet. 
Drinker og dop er en del av hverdagen, like mye som venner og vinbarer. Men en kveld tipper det over for henne, og hun tar en overdose sovetabletter.
Familien hjemme i Irland kommer til unnsetning, og snart er hun på vei til et behandlingshjem langt ute på den irske landsbygda. Rachel skjønner ingenting. Hun har da ingen problemer?
På den annen side kunne hun kanskje ha godt av et lite avbrekk. Særlig på et sted som blir betegnet som et populært kjendis-spa, der man får oppvartning, trim og massasje - det rene luksusliv! Men Rachels ferie blir alt annet enn forventet ...

Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:

*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!

Klem fra


9 kommentarer:

 1. Marian Keyes har jeg hørt mye fint om og kanskje bør jeg lese henne en dag:)

  SvarSlett
 2. Jeg har også hørt mye fint om Maryan Keyes, men ikke lest noe av henne :-) Ha en fin torsdag!

  SvarSlett
 3. En stjerne i natten har jeg lest og likte den kjempegodt! Trur kanskje Vannmelonen blir den neste, ettersom du holder favorittknappen på den. Takk for tipset ;o)

  SvarSlett
 4. Har to bøker av henne,men ikke fått lest de enda.Det blir lite Chick lit her i gården for tiden. Men dette er en forfatter en tror jeg kommer til å like veldig godt. Ha en fin dag,Anette:-)

  SvarSlett
 5. Har lagt inn litt om min favorittforfatter i dag, men Mister Linky får jeg ikke til. Men iallefall - jeg er med!

  SvarSlett
 6. har hørt så mykje fint om denne forfatteren, men har bare lest "de desperates cafe" hittil, som eg forøvrig kan anbefale dersom du ikkje har lest den enda :D

  SvarSlett
 7. Har hørt at hennes bøker skal være bra vis man liker chick lit, og det gjør jeg :) Har boken Engler i LA men ikke lest den enda. Har store planer om å lese flere av hennes bøker

  SvarSlett
 8. Henne har jeg tilgode å lese- takk for tipset :)

  SvarSlett
 9. Jeg har heller ikke lest noe av Marian Keyes, men noterer meg henne til senere lesing :)

  SvarSlett