mandag 13. februar 2012

Lesesirkelen anmelder "Kjerringer" av Helene UriKjerringer

Finn frem til din indre kjerring! Mannfolk. Hva gjør du når sjefen tar all æren for arbeidet du har gjort? Når universitetskollegaen åpenbart vil mobbe deg ut av karrierekonkurransen? Eller når tenåringsdatteren din blir forført av en direktør? Frøydis, Celeste, Ella og Jenna møtes på latinkurs og oppdager at de har mer til felles enn lysten på gloser fra et utdødd språk. De har rett og slett fått nok. Nå vil de handle. Gjennom finurlige ydmykelser og humørfylte hevnaksjoner prikker damene inn presise anslag mot maktens menn.Helene Uri har skrevet en fandenivoldsk, klok og munter bok om å ta grep og gjøre noe med mennene som bruker kvinnene som fotskamler. De fire kvinnene bestemmer seg kort sagt for å bli ... kjerringer.


Denne gangen hadde to av medlemmene lest boka, mens to hadde stoppet for tidlig. En av leserne fikk ikke kjemien til å stemme med personene/handlinga,men etter litt høytlesing innser leseren at hun burde ha holdt ut. 
Vi som har lest boka,likte den godt. Her er det humor,ironi,fandenivoldskhet og alvor i bunnen. Persongalleriet består av sterke damer som har fått erfare menns hersketeknikker.
Språket er godt
;det er tydelig at forfatteren er språkviter.Boka er krydret med latin, som gjorde det til en interessant og lærerik lesning.
Vi fikk merke også våre egne fordommer når det gjelder en av personene...Litt flaut .
Persongalleriet er spennende og interessant,og vi lo godt av flere av episodene i boka,men samtidig kjente vi oss igjen i personer og hendelser fra egne erfaringer og liv.
Vi anbefaler boka!!

Lesesirkelen leser nå "Nu jävlar" av Heidi Linde.1 kommentar:

  1. Har boken liggende på nattborde, etter å ha lest så mange godord om den, fikk jeg jo lyst å starte på den med en gang. Men den må nok stå i kø en stund til:)

    Fikk boken idag i postkassen:) Tusen takk for premien:)

    SvarSlett