onsdag 21. september 2011

Ukens lesetips: "Personskade" av Elsebeth Egholm

Personskade

Det er sensommer og kvelende varmt da journalisten Dicte og kjæresten Bo ankommer Århus Havn en sen nattetime. Utenfor et diskotek råder kaos. En gruppe unge innvandrere støter sammen med politiet. Den høyspente atmosfæren tar imidlertid en uventet vending da noen finner liket av en ung, naken kvinne bak en container. Hvem er den drepte? Og hvor er barnet hun bar før hun blødde i hjel etter det tilsynelatende profesjonelt utførte keisersnittet? Samtidig som Dicte blir involvert i oppklaringen av den makabre saken, kjemper hun sin egen kamp på hjemmebane: Bo velger å reise på reportasjetur til Irak, mens datteren Rose kun har øye for kjæresten, den unge legestudenten Aziz.

Jeg har visst kommet inn i en krim-bølge, etter lang tid uten å ha lest en eneste bok i denne sjangeren. Boken kom jeg over helt tilfeldig og det som sto på vaskeseddelen gjorde at jeg kjøpte den. Selv om den ikke er like halsbrekkende spennende som Jussi Adler Olsens "Kvinnen i buret", likte jeg den veldig godt. Historien er god, og selv om det kanskje er litt for mange sammentreff må jeg stadig lese et kapittel til for å se hva som skjer. 

Det at vi også får lese om andre personer enn hovedpersonen  er noe jeg setter pris på og familieskjebnene i denne boken får meg til å tenke på Camilla Läckbergs første bøker. For meg skal krimbøker ikke bare inneholde en sliten og alkoholisert politimann/detektiv/journalist med kommunikasjonsproblemer, men heller vanlige folk, deres familieliv med opp og nedturer, og som toppen av kransekaken; en god krim-historie! "Personskader" har alle disse momentene, og jeg kan derfor anbefale den på det varmeste!
1 kommentar:

  1. Jeg er akkurat ferdig med å lese Skjulte feil og Mangler av samme forfatter (se omtale på bloggen min) og likte den veldig godt. Gleder meg til å lse mer av henne!

    SvarSlett