onsdag 13. august 2014

Bøker lest i 2014 #30 "Kirkegårdsboken" av Neil Gaiman


Nå er ferien ugjenkallelig over, og jeg klør i fingrene etter å blogge igjen. Sommeren 2014 har virkelig vært drømmesommeren med sol og varme fra begynnelse til slutt (den er vel ikke slutt helt enda...) og prikken over i'en ble en uke i Tyrkia :)

Tidligere i sommer leste jeg min første bok på listen "1001 children's books you must read before you grow up", "Kirkegårdsboken" av Neil Gaiman, og her er min opplevelse av boken.

Kirkegårdsboken


HVILKEN BOK? "Kirkegårdsboken" av Neil Gaiman

HVOR HAR JEG FÅTT DEN? Lånte den på biblioteket

HVA HANDLER DEN OM?  Nobody Owens, eller Bod blant venner, er en helt normal gutt. Han ville ha vært fullstendig normal hvis han ikke hadde bodd på en kirkegård, hvor han blir oppdratt og utdannet av spøkelser. Det er utfordringer og spenning for Bod på kirkegården. Men i verden utenfor kirkegården lurer den virkelige faren. Mannen som drepte familien hans leter fremdeles etter ham.

HVA SYNS JEG? I begynnelsen syns jeg den var litt merkelig og vanskelig å komme inn i, men så løsnet det og fra det øyeblikket var jeg solgt. "Kirkegårdsboken" er spøkelsesvarianten av Kiplings klassiske "Jungelboken" og jeg syns den var både nydelig, vakker og spennende. Nå frister det absolutt å lese mer av denne forfatteren!6 kommentarer:

 1. Det er virkelig en deilig sommer vi har hatt. Men det er jo litt godt å komme tilbake til hverdagen og :-) Jeg er fryktelig glad i Kirkegårdsboken og har lest den både på norsk og engelsk. Som jeg bruker å gjøre med Neil Gaimans bøker :-) Jeg er glad du også likte den!
  PS: Jeg holdt på å skrive ferdig min versjon av 1001 bøker for barn. Det var ikke før nå, siden du nevnte den, at jeg kom på at jeg har glemt den helt av :-) Takk for at du minnet meg på den!

  SvarSlett
 2. Så fint at du likte boken, jeg holder på med den engelske utgaven og synes absolutt den er veldig bra så langt :)

  SvarSlett
 3. Super bok! Jeg leste den parallelt med et eksemplar av Jungleboken fra 1932! (IKKE skrive feil! Slik skrev de det faktisk da!)
  Etterpå har jeg ikke lest mer av forfatteren, men det er absolutt flere av bøkene hans jeg kunne tenke meg å lese. Takk for påminnelsen- skal sjå hva de har på biblioteket ved neste anlednong ;o)

  SvarSlett
 4. Leser i den nå. Leste den på norsk rundt 2010 eller 2011 og likte den kjempegodt og nå leser jeg den engelske utgaven sammen med Birhe. Selv om jeg har lest boka før så er historien fremdeles magisk:)

  SvarSlett
 5. Åja,denne kunne jeg godt tenke meg å lese, og i hvert fall når den falt i smak hos deg.

  SvarSlett
 6. Bra du gir etter for kriblingen din :) Jeg har også lest Neil Gaiman for første gang, men ikke denne. Denne har jeg hørt om men nå må jeg sannelig vurdere den også. Gøy med bøker som "løsner" etterhvert :)

  SvarSlett