søndag 2. mars 2014

Smakebit på Søndag - bokboblas innlegg nr 600 :)


Den første søndagen i mars er her, med både smakebit og et aldri så lite jubileum. Dette er mitt innlegg nr 600 her på blogspot, og jeg håper det blir minst 600 til ;) Her kommer en liten smakebit fra boken jeg leser akkurat nå. Den er så utrolig god at det er nesten helt umulig å legge den fra seg!

Sølvstjernen; en roman

 Bli med 12 år gamle Bean Holladay på hennes reise for å oppdage sannheten om familien, på hennes opprør mot håpløse oppvekstvilkår, og hennes triumf over voksen urettferdighet.Året er 1970. Bean Holladay er tolv år, og søsteren hennes Liz er femten år gammel når den artistiske moren deres forlater dem for å finne seg selv. Den svevende moren, som alltid stikker av ved minste tegn til trøbbel, legger igjen nok penger til døtrene sine så de klarer seg en måned eller to.Når Bean en dag kommer hjem fra skolen og ser en politibil uten for hjemmet sitt, hopper de to søstrene på første buss. De krysser kontinentet og finner veien til Virginia hvor deres onkel Tinsley bor i et forfallende gods, som har tilhørt familien i generasjoner.

"Slaveriet var kanskje blitt avskaffet for hundre år siden, svarte de svarte barna, men inntil nylig fikk de ikke lov til å spise på Bulldog Diner, og selv i dag fikk de stygge blikk når de gjorde det. Det var bare noen år siden de begynte å bli ansatt på Holladay Tekstiler, og de fikk fortsatt de verste jobbene. Det virkelige problemet, sa de svarte elevene, var at hvite var redde for at svarte skulle ta over idretts- og musikklivet. De ville at svarte skulle holde kjeft og slutte å kreve sine rettigheter og gå tilbake til å skrubbe doer, vaske klær og lage mat for hvite.
"Denne saken er ikke løst på en dag", sa Miss Jarvis. I stedet ville hun at vi skulle lese en bok om rasekonfliktene i en liten sørstatsby. Den het "Drep ikke en sangfugl".


Finn flere smakebiter hos Mari og Flukten fra Virkeligheten
18 kommentarer:

 1. Gratulerer så mye med jubileet, Anette! Håper at det kommer mange ganger 600 innlegg til fra deg. Så kjekt å se at du liker boken:-) Tusen takk for smakebiten og ha en fin søndag:-) Klem

  SvarSlett
 2. Gratulerer med innlegg nr 600! Denne boken leste jeg i januar og likte den kjempe godt. Både denne og krystallslottet blir man både glad og irritert av :)
  Veldig bra bøker

  SvarSlett
 3. Det där skulle kunna vara en bok för mig. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 4. Takk for smakebiten og gratulerer med innlegg nr. 600 :)

  SvarSlett
 5. Grattis till inlägg 600! Och tack för en smakbit ur en bok som skulle kunna vara något för mig.

  SvarSlett
 6. Gratulerer med 600 innlegg! :-)
  Den boken har jeg lest.Jeg har egentlig lest alle bøkene til Jeannette Walls. Jeg liker dem virkelig godt så det kommer jeg nok å fortsette å gjøre :-) Ha en riktig fin dag!

  SvarSlett
 7. Grattis till inlägg 600! Intressant smakbit. Boken låter väldigt intressant.

  SvarSlett
 8. Lockande smakbit, tack för den, och grattis till inlägg 600! :)

  SvarSlett
 9. Gratulerer med dagen! Denne boken har jeg hørt om, og kommer nok til å lese den med tid og stunder. Takk for fin smakebit!

  SvarSlett
 10. Grattis till ditt 600:ade inlägg! Boken verkar också vara en sån bok som jag kunde gilla.

  SvarSlett
 11. Grattis till inlägg 600 :) Och tack för smakbiten, verkar vara en intressant bok.

  SvarSlett
 12. Tack för smakbiten. Tänk att överge sina barn så, det kan jag inte förstå. Grattis till 600 :-)

  SvarSlett
 13. Grattis med markeringen! Virker som en fin bok denne, *noterer bak øret* Ha en fin kveld videre.:)

  SvarSlett
 14. Må nok lese denne etter hvert. ;-)

  SvarSlett
 15. oj, 600 innlegg! Det er imponerende, og gratulerer så masse med det. Boken virket interessant, så takk for en flotters smakebit!

  - Siri

  SvarSlett
 16. Grattis till 600 inlägg! Imponerande! Och tack för en intresseväckande smakebit. :-)

  SvarSlett
 17. Takk for koselig kommentar og gratulerer så masse med innlegg nr 600 :)

  Fin uke!
  klem

  SvarSlett