mandag 7. januar 2013

"Marco effekten" av Jussi Adler-Olsen

Rett før jul oppdaget jeg til min store glede at Jussi Adler-Olsen har kommet ut med en ny bok i serien om avdeling Q. Riktignok i Danmark, i Norge kommer den i april. Det stoppet ikke meg fra å bestille den, og etter bare et par dager hadde jeg bokpakken i posten, hurra :)

Marco Effekten


´Verdens kedeligste dag´ kaldte en avis den 11. april 1954. Men for drengen Marco var det dagen, som fostrede det værste, der nogensinde kunne overgå ham: fødslen af hans farbror, Zola, som årtier senere koldt og kynisk nedbryder og misbruger mennesker og tvinger klanens medlemmer ind i kriminalitet. 
Marco må bruge sit gode hoved til tiggeri, lommetyverier og indbrud. Han er dygtig, men afskyr sin tilværelse og alt det, Zola står for. Og da han opdager, at familien vil gøre ham til krøbling, er der ingen anden udvej end at flygte og komme så langt væk som muligt.  De grusomme realiteter indhenter Marco, da han måneder efter flugten konfronteres med en plakat af en savnet mand. En mand, hvis lig han har set i nærheden af sit hjem. Efter det kæmper Marco ikke alene for sin tilværelse, men også for sit liv. Zola er på sporet af ham.  
Skal Marco bruge sin viden til at få gjort op med Zola og resten af klanen, der inkluderer hans far? Skal han involvere politiet? Kan han bevise noget?  
Hvad Marco ikke ved er, at det ikke kun er familien, der ønsker ham slået ihjel. Men det ved de til gengæld i Afdeling Q, for langsomt hvirvles Carl, Assad og Rose ind i sagen, der trækker dødsensfarlige tråde til korruption og alvorlige forbrydelser helt op på ministerplan - og langt ud i Afrikas jungle. Min favorittforfatter nummer en skuffet ikke denne gangen heller! Plotet er utrolig spennende med en undertone av sårhet som gjør enkelte avsnitt utrolig rørende. Persongalleriet inneholder både kjente og nye fjes og jeg liker godt at vi leser like mye om Marco og hans opplevelser som vi leser om Carl, Assad og Rose. Sistnevnte er tonet ned litt og det passer meg utmerket, jeg syns hun tar litt for mye plass til tider. 

Om du som meg er utålmodig og leser den på dansk, eller om du klarer å vente til den kommer på norsk har du i allefall en super leseopplevelse i vente!!


                                                             Boken er

                                           Kjedelig                               Fantasifull
                                           Morsom                               Utfordrende
                                           Troverdig                             Forutsigbar
                                           Usannsynlig                         Velskrevet
                                           Romantisk                            Dårlig språk
                                           Trist                                     For lang
                                           Spennende                          For kort
                                           Uhyggelig                             Fantastisk  11 kommentarer:

 1. Ojsann! Så spennende. Du leser den på dansk. Jeg venter i spenning på både Journal 64 og Marco-effekten fra forlaget. Er nylig ferdig med "Flaskepost fra P" som jeg skrev en omtale om her:

  http://bokbloggeir.wordpress.com/2013/01/03/adler-olsens-beste-flaskepost-fra-p/

  Den boken var så langt den beste etter min mening, men jeg gleder meg ikke mindre til å lese de to neste etter det du har skrevet her. Takk for fin bokomtale :)

  SvarSlett
 2. Jeg gleder meg til å lese den! Jeg kunne også lest den på dansk, men med den mengden uleste bøker jeg har akkurat nå tror jeg at jeg skal vente til den kommer på biblioteket :-)

  SvarSlett
 3. Jussien sviker oss ikke vet du. Har ikke lest journal 64 enda men den må jeg få begynt på ganske så snart. Fin omtale,Anette og jeg digger disse "oppsummeringene" dine. Ha en fin ettermiddag!:-) Klem

  SvarSlett
 4. Så bra at boka er bra :-)
  Ventar i spenning..!

  SvarSlett
 5. Så bra du også likte den. Jeg har også lest den danske utgaven. Helt fantastisk! Jeg tror jeg foretrekker Jussi på dansk. Har lest både Flaksepost fra P og Journal 64 på originalspråket. Men jeg kommer nok til å skumme gjennom den norske oversettelsen også. Er bare fryktelig utålmodig av meg ;-)

  SvarSlett
 6. Akkurat nå er jeg faktisk litt Jussi-mettet(er det mulig), men jeg er klar igjen til den norske oversettelsen kommer på våren :) Journal 64 var bra, men jeg hadde et ønske om at Jussi hevet standarden enda et hakk, nå føler jeg han er i ferd med å lage seg en mal som kanskje alle sakene hans skal følge. Det er jeg ikke helt begeistret for.

  SvarSlett
 7. Jeg har faktisk aldri lest noe av denne forfatteren før :O Men hvis det er favorittforfatteren din må jeg nesten se nærmere på bøkene! ;) Men jeg kommer nok til å lese de på norsk. Dansk blir litt for vanskelig for meg!

  SvarSlett
 8. Oi, er det ikke litt vanskelig å lese på dansk? Får man med seg de riktige nyanser i språket etc.? Imponerende at du gyver på! :)

  SvarSlett
 9. Kredit til deg for å lese på dansk!
  Jussi Adler-Olsen har jeg ennå til gode å lese, men skal notere meg denne til en senere anledning - en krim-anledning :)

  SvarSlett
 10. Nok en gang minner du eg på at jeg må se å få lest Adlers bøker:) Skjønner de er knall når du ikke greier å vente og bare må ha den på dansk:) Kos deg videre med bøkene og ha en fin kveld!:)

  SvarSlett
 11. Lest alle Adlers bøker om avdeling Q, og det er gode bøker alle sammen (om du liker krim).

  Kan i så fall anbefale Peter James og Linwood Barclay - meget gode krimbøker fra disse forfatterne.

  Lykke til.

  SvarSlett