tirsdag 29. januar 2013

Boken på vent - "Kammerpiken"


Jeg har som mål å bli flinkere til å gå på biblioteket, og i forrige uke var jeg en tur sammen med sønnen min, Kristian, og sikret meg en ordentlig godbit. Den må nok vente en uke eller to på å bli lest, men jeg gleder meg veldig, så det kan godt tenkes at den rykker fremover i køen  ;)

Kammerpiken; roman


En roman om dronning Mauds påklederske.
Appleton House, England, 1907: Åtte år gamle Hilda Cooper sitter med dinglende bein på kjøkkenet og ser på moren som polerer en sinkvask til den skinner. Den norske dronning Maud, kong Haakon og fire år gamle prins Olav er ventet til sitt engelske feriested. 
Appleton House, England, 1920: 21 år gamle Hilda Cooper har fått jobb som hushjelp på Appleton. Hun fjerner flekker fra dronningens duk med den største kjærlighet og stolthet. Skipet Blenheim, innfarten til Oslo, 1926: Hilda Cooper betrakter Indre Oslofjord, festningen og Ekebergåsen. Et fremmed landskap. Hun har fått jobb som dronning Mauds påklederske, hennes livs reise har begynt. 
Røde Kors sykehjem, Oslo, 1992: Hilda Cooper sovner stille inn, 93 år gammel. Et langt liv i Slottets tjeneste er over. Hun opplevde aldri samlivet med en mann, hun stiftet aldri familie. Men hun levde for kjolene, for minnene om dronningen, for plikten. 


Kristian er en like stor lesehest som meg og var storfornøyd med å komme hjem med en biografi om Bob Dylan. 

Fortellingen om Bob Dylan


Titt innom Beathesbokhylle og finn flere bøker som er på vent :)14 kommentarer:

 1. Går definitivt heller for Bob Dylan enn for Dronning Mauds kammerpike her ;)

  SvarSlett
 2. Tenkte meg det, ja, he he ;)

  SvarSlett
 3. Den boka er kjempefin! Gled deg! Du kan godt lese den med en gang, ikke legge den på vent. ;-)

  SvarSlett
 4. Åh,denne boken har jeg også så lyst å lese! Jeg er altfor dårlig å bruke biblioteket så der har jeg absolutt mye å gå på for å si det mildt. Ha en super tirsdag,Anette:-)

  SvarSlett
 5. Les den NÅ!! Den er bare så utrolig flott!!
  Mvh
  Torhild.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har en ordentlig god følelse når det gjelder denne boken :) Har lovet Kristian at jeg skal lese boken jeg fikk av ham til jul og så er det Kammerpikens tur :)

   Slett
 6. Kammerpiken vart eg positivt overraska over. Ei bok eg ikkje hadde planlagt å lese, men som vart med heim frå biblioteket likevel. Boka var heilt grei; interessant, vemodig, lettlest, stemningsfull og passe lang.

  SvarSlett
 7. O, kammerpiken hørtes litt poetisk ut. Men veldig trist...

  SvarSlett
 8. Håper du får den fort slik av vi andre får høre hva du synes om boken! Den har lagt en stund på leselisten min :)

  Fint å gå på biblioteket sammen!

  SvarSlett
 9. Kammerpiken ligger i bokhylla mi og venter også. Kjøpte den til mamma i høst, og nå har hun kommet til meg med den for at jeg skal få lese den(jeg kjøper alltid bøker i gave med en baktanke...)Gleder meg til å begynne på den - når jeg får tid er derimot en helt annen sak.

  SvarSlett
 10. Jeg går også heller for Bob Dylan enn Kammerpiken.;) Har hørt Cecilie Enger lese fra den, men tematikken fenget ikke meg. Hver sin smak, heldigvis.;)

  SvarSlett
 11. Denne ser ut til å være noe for meg. Spent å lese hva du synes om den etterhvert. Det fine som flyter forbi er hentet fra biblioteket idag. Går foran andre bøker i køen. Begynner på den i morgen tenker jeg.

  SvarSlett
 12. Egentlig ikke den jeg ville velge først, men kanskje en gang? Jeg har store problemer med å prioritere for tida, leser to om gangen nå.Men med to ulike sjangere, går det. (Gaute Heivolls skuespill "Jeg kommer tilbake i kveld" og "Et sted i nærheten" av Cecilia Ahern.)

  SvarSlett