onsdag 7. november 2012

"Svart Frost" av Asbjørn Jaklin


Svart frost

Forfatter: Asbjørn Jaklin
Forlag: Vigmostad & Bjørke
Utgitt: 2012
Sideantall: 346
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget

En elghund bjeffer og vil på død og liv ha eieren inn i et nedlagt fjøs i Botn i Nordland. Fjøset ligger like ved en kirkegård for jugoslaviske krigsfanger og tyske soldater. Synet som møter hundeeieren, glemmer han aldri. En mann er drept. Drapsmetoden sjokkerer og virker uforklarlig. Journalist Alexander Winther kommanderes ut fra Nordlys-redaksjonen i Tromsø for å dekke saken. Politiet vet ikke hvem den drepte er. Alex, en tidligere marinejeger, har sine egne teorier om hva som kan ha skjedd, og han følger sporene med stor iver. Svart frost er en kriminalroman der handlingen har rot i faktiske hendelser under den andre verdenskrigen, krigen på Balkan og ikke minst dagens Tromsø

Denne boken ble en ganske spesiell leseopplevelse for meg. Jeg forventet meg en rasende spennende krim, men oppdaget etterhvert at plotet som er beskrevet på omslaget kommer litt i bakgrunnen. Dette er på ingen måte negativt fordi forfatteren viser imponerende kunnskaper om både andre verdenskrig og krigen på Balkan, og lar dette få en fremtredende rolle i boken. Hendelser i fortiden blir sydd sammen med Alexander Winthers arbeid for å komme til bunns i drapsgåten i det nedlagte fjøset, og løsningen på mysteriet er ganske så finurlig. 

Med andre ord ingen direkte sidevender, men en annerledes krim jeg gjerne anbefaler deg å lese!!


Boken er

                                           Kjedelig                               Fantasifull
                                           Morsom                               Utfordrende
                                           Troverdig                            Forutsigbar
                                           Usannsynlig                         Velskrevet
                                           Romantisk                            Dårlig språk
                                           Trist                                     For lang
                                           Spennende                         For kort
                                           Uhyggelig                             Fantastisk       

    9 kommentarer:

 1. flott omtale :) nå ble eg skikkelig nysjerrig på den selv :)

  SvarSlett
 2. Hmm.. Den ligger i lesehaugen min for desember eller januar. Nå er jeg glad for det! Jeg liker bøker jeg kan lære litt fra, og det gjelder også krim. Som "En norsk spion" av Aslak Nore. Var noe usikker på om jeg skulle skyve boka enda lenger ut i tid, men beholder den der den er. Takk for god omtale! (og påminnelse :o)

  SvarSlett
 3. Denne ble jeg nysgjerrig på og dytter den litt oppover på listen over bøker jeg ønsker meg.En fin omtale,Anette og så digger jeg den oppsummeringen på slutten! Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Virker absolutt spennende! Så de hadde fått denne på biblioteket, så da er det ikke sikkert veien er så lang før denne ligger klar ;o)

  SvarSlett
 5. Spennende! Kanskje dette er den perfekte krimen for meg som elsker historie og ikke er så glad i vanlig krim ;) Flott omtale!

  SvarSlett
 6. Høres bra ut. Jeg ser den står her blant nye bøker (jeg er på jobb), men den får havne på leselisten foreløpig. Takk for tips!

  SvarSlett
 7. Høres ut som spennende (og litt annerledes) krim. Denne noterer jeg meg for senere lesing av denne sjangeren :)

  SvarSlett
 8. Har du lest ENDA en bok siden sist jeg var innom?? Imponert over alle de forskjellige bøkene du klarer å finne som jeg aldri har hørt om engang.Takk for hilsen hos meg =) Etikettene er til små blikkbokser, og du burde velge bokser som har sånn lokk du bare drar av, ellers blir jo kanten litt vel skarp etter bokseåpner. (Med mindre du har en boksåpner fra Tupperware. Den står på min ønskeliste. Den åpner bokser så de ikke får skarpe kanter og i tillegg sånn at du kan sette lokket på plass igjen!!Ikke dumt.)Ha en strålende kveld videre, jeg tipper du sitter med nesa i en bok =))

  SvarSlett
 9. Nå ble jeg nysgjerrig. Fin omtale, Anette. :)

  SvarSlett