fredag 2. november 2012

Lesesirkelen anmelder "Fifty shades of grey" av E L James
Denne gangen har vi en av årets mest omdiskuterte bøker på bordet. Vi diskuterte mye,lo enda mer,og vi sitter vel igjen med et noe blandet inntrykk-kanskje mest positivt; noen av oss har lyst til å lese de neste to bøkene,mens andre stopper ved denne. Bokmøtet var i hvertfall veldig gøy!
Personene: Vi har et postitivt bilde av hovedpersonen Ana. Hun virker sterk og reflektert. Og hun godtar ikke Greys krav i første omgang. Etter hvert blir hun med på enkelte av tingene Grey ønsker, men hun holder fortsatt igjen - kanskje fordi hun vil at han skal elske henne!?  Vi oppfatter det positivt at hun ikke vil la seg dominere.
Når det gjelder Grey er vi litt spente på hva han har opplevt i barndommen som har gjort ham slik han er nå.

Innhold: Vi syns dette er en lettlest bok,delvis fengende. Det er en svært fysisk bok,til tider spenstig. 
Men likevel syns vi boka minner om "stjerneroman" i perioder,og at alt er ikke like bra skrevet. Litt skuffende og treg i starten ("er det dette alle skryter av"),men boka tar seg opp etterhvert. Selv om boka er svært fysisk, er den av og til noe masete med heftige aktiviteter på annenhver side.( Men det er kanskje det som er meningen???) Vi får følelsen av at deler av handlingen er lagt til som "fyll". Til tider er det overdrevet. Gjentakelser,på grensen til klisjeer, er det mange av.
Ellers er det en del "cliffhangers" her, så noen av oss er spente på del to og tre.
 Alt i alt er det grei underholding. Man kan selv velge om man vil lese videre eller stoppe her.

Bokboblas neste bok: 
Anne Cecilie Remen: På direkten.
-noen som har lest den??
8 kommentarer:

 1. Tror ikke jeg kommer til å lese denne. Koselig at dere har lesesirkelen og kan dele erfaringene og opplevelsene fra bøkene :) Ønsker deg ei kjempefin helg Anette! kos deg! Klem fra meg

  SvarSlett
 2. Så bra det ble positivt hos dere da.. Hørt så mye miks og dårlig om den.. Må innrømme jeg sjølv datt i fella og har kjøpt den nå.. Så får sjekke den ut en dag.. Og se om jeg er enig eller ei :P

  Må være koslig med en lesesirkel :)

  SvarSlett
 3. På direkten er ei utrulig bra krimbok! Det er ei bok du bør glede deg til : )

  SvarSlett
 4. Artig å lese meningene om boken fra deres bokmøte - takk for bokomtalen : ) Svinger veldig med hensyn til om jeg har lyst til å lese boken, eller ikke - får se ; )

  Riktig god helg!

  SvarSlett
 5. Jeg hadde ikke tenkt å lese denne boken, men nå har jeg hørt mye positivt i det siste - samt at dere i lesesirkelen synes det er bra underholdning, så kanskje jeg leser den en gang :)
  God helg!

  SvarSlett
 6. Jag ska ge den en ärlig chans :) Det dröjer nog ett tag, dock, eftersom jag lånat ut den till systern min. Vi har redan börjat diskutera den så smått.

  SvarSlett
 7. Så bra dere likte den! :) Jeg synes den var helt forferdelig, og den greide kunsten å treffe alle mine irritasjonspunkter når det kommer til bøker! Men jeg leste deler av den høyt sammen med venninner og vi rev i stykker det dårlige språket og alle gjentakelsene og begynte å telle hvor mange ganger Ana sa crap osv, så på den måten var den god underholdning ;)

  SvarSlett
 8. Har ikke tenkt å lese denne. Men elsker å lese generelt, liker det MYE bedre enn å se på tv. Takk for koselig hilsen hos meg, så gøy at du fant noen gaveideer i nettbutikken =) Ha en super kveld videre!

  SvarSlett