søndag 25. november 2012

Smakebit på Søndag - "Skyggerom" av Jan-Erik Fjell


Det er tid for en av ukens blogghøydepunkter; Smakebit på Søndag hos Mari, hurra :) 

Jeg presenterer nok en gang en smakebit fra en nylig ferdiglest bok, og kan med glede anbefale denne til alle krimelskere!!

Skyggerom; krim

Det er snart jul og den småkriminelle Bernandas fra Litauen kjører inn i Norge med en forseglet last, på oppdrag fra den russiske gangsterbossen Doskino. Kontakten som skal overta lasten, dukker aldri opp ved den avsidesliggende hytta ved Fredrikstad . Når Bernandas oppdager hva slags «varer» han har smuglet, skjønner han at han selv er i fare og får panikk. Neste dag blir den eldre læreren Viggo Holm funnet død i sitt hjem i Sarpsborg, brutalt knivmyrdet. Det viser seg at Holm og Bernandas´ kontakt er samme mann. En motvillig Anton Brekke blir satt på saken. Parallelt med etterforskningen følger vi Bernandas´ stadig mer desperate kamp for å komme seg ut av den skvisen han er i, strandet i et fremmed land og klemt mellom en mordetterforskning og trusler fra bakmannen i Litauen.

Boken er utrolig velskrevet, spennende og morsom. Jeg har sett at noen syns karakteren Anton Brekke er litt for flåsete og useriøs, men jeg har virkelig sansen for utviklingen han har hatt fra den første boken, Tysteren. Avslutningen på boken overrasket meg positivt, og jeg satt med et snev av "Jussi"-følelse da jeg var ferdig!! Gleder meg allerede til neste bok :)

"Det var de blanke, blågrønne øynene han så det på. Gjennom et halvt liv i politiet, og vel så det rundt diverse pokerbord, hadde Anton lært seg å se forskjellen på misfornøyde, liksomfornøyde og fornøyde øyne. Han trengte ikke se lenge på henne før han var sikker på at hun ikke hadde det bra, og det hadde ikke noe å gjøre med at Viggo Holm var død."


God søndag, klem fra


14 kommentarer:

 1. Tusen takk for smakebiten! Jeg vet ikke hvorfor, men jeg får alltid så lyst til å lese krim på denne tiden av året :) Har ikke lest noen av disse bøkene før, men fikk veldig lyst etter det du beskrev :) Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 2. Varje gång jag läser något om den här författaren så kollar jag om han finns översatt till svenska. Varje gång blir jag lika besviken. Tänk vad jag skulle bli överraskad och glad om jag plötsligt hittade honom :)

  SvarSlett
 3. Disse bøkene må jeg bare få tak i snart og når du sier at du fikk "Jussi" følelse så blir jeg solgt med det samme. Tusen takk for smakebit:-) Ha en super søndag,Anette:-)
  Klem fra Beathe

  SvarSlett
 4. En spennende smakebit. Men en bok jeg ikke falt for, eller egentlig en hovedperson jeg ikke falt for, for det er Anton Brekke jeg ikke liker.:-)
  Ønsker deg en riktig fin søndag!

  SvarSlett
 5. Jeg tror jeg må lese denne en dag.. Har Tysteren liggende, men ikke lest den enda.. Må man lese den først tro? Takk for smakebiten.:)

  SvarSlett
 6. Å få en Jussi - følelse er et godt tegn, men jeg har så mye krim som jeg vil lese liggende allerede (blant annet bok tre og fire av Jussi), så Jan-Erik Fjell må nok vente litt :-)

  God søndag, Anette!

  SvarSlett
 7. Har lest om både forfatteren og bøkene tidligere, men ikke lest dem. Leser ikke mye krim for tida. Men de er notert; lysten til å lese krim kommer nok tilbake. Og jeg har en annen her i huset som jeg må finner bøker til. Så takk for tipset.

  SvarSlett
 8. flott smakebit ! gu'kor eg gler meg til å lese denne :)

  SvarSlett
 9. Spännande! Den här boken stod redan på listan av böcker jag ska kolla på nästa gång jag kommer till Norge:-)

  SvarSlett
 10. Den MÅ jeg lese - takk for tips :)

  Ha en glad dag :)
  Pia

  SvarSlett
 11. Bra smakebit- Jan-Erik Fjell, er ikke det han som kjører reklame på tv i disse dager? Det trur jeg aldri jeg har sett før! Det må jo bety at "noen" har trua på ham, eller?? Man blir litt ekstra nysgjerrig etter et slik krumspring ;o)

  SvarSlett
 12. Jeg vant denne boken forrige uke. Jeg har egentlig ikke vært fristet til å lese den første, så for dere som har lest bøkene, kan man begynne på bok nummer to, eller burde man lese den første også?

  SvarSlett
 13. Denne boken har jeg lest flere positive omtaler av, også i den lokale avisen hvor anmelderen var svært begeistret. Nå er det sjeldent jeg leser krim, men jeg har Håkan Nesser sin "En helt annen historie" i bokhyllen :)

  SvarSlett
 14. Det verkar vara en spännande bok :) Tack för en fin smakbit.

  SvarSlett