fredag 12. oktober 2012

Ukens boktips - "I've got your number" og "Jokeren"


"I've got your number" av Sophie Kinsella

Poppy Wyatt has never felt luckier. She is about to marry her ideal man, Magnus Tavish, but in one afternoon her “happily ever after” begins to fall apart. Not only has she lost her engagement ring in a hotel fire drill but in the panic that follows, her phone is stolen. As she paces shakily around the lobby, she spots an abandoned phone in a trash can. Finders keepers! Now she can leave a number for the hotel to contact her when they find her ring. Perfect!
Well, perfect except that the phone’s owner, businessman Sam Roxton, doesn’t agree. He wants his phone back and doesn’t appreciate Poppy reading his messages and wading into his personal life.
What ensues is a hilarious and unpredictable turn of events as Poppy and Sam increasingly upend each other’s lives through emails and text messages. As Poppy juggles wedding preparations, mysterious phone calls, and hiding her left hand from Magnus and his parents . . . she soon realizes that she is in for the biggest surprise of her life.

Sophie Kinsella har skrevet nok en sprudlende og herlig bok som jeg slukte i en fei. Hovedpersonen Poppy minner meg litt om Becky i Shopoholikerbøkene, men er heldigvis ikke så egoistisk og selvsentrert som henne. Boken er både morsom og spennende og et must for alle Kinsella-fans. Jeg har lest den på engelsk, men den finnes også oversatt til norsk. 

Boken er kjøpt på Libris i Sandnes.


"Jokeren" av Markus Zusak

Ed Kennedy er en taper uten fremtid. Han kjører drosje, er talantløs i kortspill og håpløst forelsket i Audrey. Ved sin side har han Dørvakten - en illeluktende, kaffedrikkende hund. Livet til Ed er begivenhetsløst helt til den dagen han ved en tilfeldighet utgjør en forskjell: Han forhindrer et bankran. Det er da det første esset dukker opp og livet hans blir forandret. På ruteresset står det nemlig tre adresser og tre ulike klokkeslett. Han vakler mellom redsel og nysgjerrighet, men overbeviser seg selv om at han kan og bør hjelpe menneskene som bor på de forskjellige adressene. Disse menneskene har det til felles med ham selv at de trenger hjelp. Flere spillkort med oppdrag og kryptiske ledetråder dukker opp, og gjennom disse oppdragene forandres livet hans til det bedre. Til slutt gjenstår bare ett spørsmål: Hvem er det som sender spillkortene? Markus Zusaks roman om antihelten Ed er full av humor, knyttneveslag og kjærlighet.

Markus Zusak har skrevet favorittboken min over alle favorittbøker; "Boktyven", og jeg var utrolig spent på om jeg nok en gang hadde en storfavoritt i hendene. Jeg skjønte fort at dette var en bok helt annerledes enn Boktyven, men allikevel en bokperle. Historien er både finurlig, humoristisk og rørende, og man klarer ikke å legge fra seg boken før man har lest siste side om Ed Kennedy og hans oppgaver som budbringer.

På originalspråket er boktittelen "The messenger" og personlig syns jeg "Budbringeren" hadde vært en bedre tittel.

Boken er kjøpt hos AdLibris.


To flotte bøker  å kose seg med på mørke høstkvelder :)4 kommentarer:

 1. Er enig med deg at Budbringeren kanskje hadde vært en mer passende tittel.Jeg har nummeret ditt må jeg få se å få lest etterhvert. Ha en fin helg,Anette:-)

  SvarSlett
 2. SV: Tusen takk Anette :) Følger deg også :D

  SvarSlett
 3. Den første ("I've got your number") har jeg hørt om, virker som en fin bok å lese på engelsk. "Boktyven" av Markus Zusak har jeg på skal-lese-listen, en bok jeg ser frem til å lese (den ligger og venter i bokhyllen), så "Jokeren" tenker jeg må også komme med på den listen - takk for tips, Anette :)

  SvarSlett
 4. Et lite sidesprang: Jeg leste i går på en eller annen blogg at det var invitert til å skrive om sitt favoritt reisemål. Leter og leter men finner det ikke igjen. Kanskje du, som har så mange kontakter, vet hvilken blogg dette var?I tilfelle er jeg glad for å få hjelp!

  SvarSlett