søndag 16. november 2014

Smakebit på Søndag :)


For en deilig søndag! Stille i huset mens alle de andre sover, isblå himmel når jeg kikker ut vinduet og en murstein av en bok ved siden av meg, som jeg har store vanskeligheter med å legge fra meg. Love it!!! :)

For et par uker siden falt jeg nemlig for fristelsen og kjøpte de to første bøkene i "En sjøens helt"-serien av Jon Michelet. Skrekkelig mange fristelser når man jobber i bokhandel, forresten! Jeg var litt usikker på om dette var helt i min gate, men da jeg begynte å lese var jeg helt solgt. Nå har jeg kommet til side 239 og alle andre bøker må vike foreløpig!


18 år gammel får Halvor Skramstad fra Rena i skogskommunen Åmot hyre som lettmatros på Wilhelmsen-rederiets linjeskip M/S Tomar. Året er 1939, tyskerne har ennå ikke okkupert Norge, men krigen er i gang i Europa og på havet. Da Halvor legger ut på sitt livs eventyr og blir en sjøens proletar, aner han lite om hva som venter ham i tiden som kommer, av konvoifart, forlis og tap av skipskamerater, og av forelskelser, sjalusi og lengsel. Gjennom hele verdenskrigen seiler Halvor, på skip etter skip og med stadig tyngre bører på sine unge skuldre. 

"Granli og jeg hadde en prat ved treerluka i dag. Granli sa noe klokt: Tyskerne triumferer nå. Men et folk som okkuperer andre folk og herser med dem, kan aldri oppnå varig lykke gjennom slike handlinger. Det blir som å holde varmen ved å pisse i buksa. Det tyskerne nå gjør, er at de pisser som bare faen i sine Lederhosen. Akkurat nå varmer det godt, men en eller annen gang vil de tyske lærbuksene fryse til is. Tyskerne, som nå fryder seg over Hitlers seiersmarsjer, vil komme til å lide og angre på at de valgte seg nazister til ledere. "

Finn flere flotte smakebiter hos Mari og Flukten Fra Virkeligheten!

16 kommentarer:

 1. Disse står på leselisten min. Takk for smakebiten :)

  SvarSlett
 2. Ser ut som vi har valgt oss bøker fra far og datter i dag :) Kanskje jeg også skal lese Jon M. sin bok. Artig at den fengsler og at ikke størrelsen skremmer :) Ha en fin søndag Anette!

  SvarSlett
 3. Dette er nok svært interessante historier! Har ikke planlagt å lese bøkene enda, men før eller senere vil de nok smette inn på listene mine. Ha en fin søndag, Anette!

  SvarSlett
 4. Ja, det visade sig ju att han hade rätt :) Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 5. Låter intressant! Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 6. Det er interessant at du synes den er så fin. Da lurer jeg på om jeg også må ta en nærmere titt på den. Hmmm :-) Men først må jeg minke litt ned på leselisten min :-) Ønsker deg en fin søndag, Anette!

  SvarSlett
 7. Tack för smakbiten. Kan tänka mig att det är svårt att motstå alla frestelser.

  SvarSlett
 8. Takk for smakebiten. Har ikke lest noen av hans bøker

  SvarSlett
 9. Som Tine er det eneste som gjør at jeg ikke har lest den er antall sider. Begge de to første står i bokhylla og nr 3 har jeg kjøpt som julepresang til samboeren min. Synes det er gøy han har slik suksess med bøkene. Jeg har planer om å lese dem; tenker på det ofte :)

  SvarSlett
 10. Låter som en spännande bokserie. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 11. Tack för smakbiten, den här var ju i varenda bokhandel i Oslo när jag var där, väl synligt.

  SvarSlett
 12. Låter som en intressant bok :)

  SvarSlett
 13. Takk for smakebit. Min far leser også disse bøkene.. Ha en fin søndag:)

  SvarSlett
 14. Jag kan förstå att man råkar ut för frestelser om man jobbar i bokhandel!

  SvarSlett