onsdag 1. oktober 2014

Bøker lest i 2014 #44 "Rovdyret" av Jan-Erik FjellHVILKEN BOK? "Rovdyret" av Jan-Erik Fjell

HVOR HAR JEG FÅTT DEN? Leseeksemplar fra Juritzen Forlag

HVA HANDLER DEN OM?  
Oscar Fiva sitter fengslet på åttende året for drapet på sin venn Henrik Zahl. Fiva har alltid hevdet sin uskyld, og liket ble aldri funnet. Når Zahl plutselig dukker opp igjen, er etterforskningsskandalen et faktum. For det politiet finner, er liket av en nylig myrdet mann. Anton Brekke beordres til å etterforske saken. Samtidig kommer en fransk leiemorder til Norge. På oppdrag for en død mann. Anton kjemper mot større krefter enn han aner, mens et nytt drap planlegges. 

HVA SYNS JEG? Jan-Erik Fjell er en av mine favoritter når det kommer til krimforfattere, og jubelen var stor da denne boken dukket opp i postkassen for en liten stund siden. Den feide vekk alle bøkene på leselisten og ble med meg på tur til Stockholm.
Dette er perfekt lesestoff å ha med seg på flyet, særlig hvis man ikke er superfan av å fly. Tid og sted forsvant og jeg leste halve boken på veien dit og resten av boken på flyet hjemover (det tar nemlig en stund å reise Brønnøysund-Stockholm ;).

Selv om boken ikke er halsbrekkende spennende har den et utrolig godt driv med godt språk og troverdige karakterer. Den er snedig og intrikat og da siste side var lest hadde jeg lyst til å begynne på nytt igjen, og det er slettes ikke ofte at det skjer. 
Jeg venter allerede på neste bok, og anbefaler "Rovdyret" på det varmeste!!
3 kommentarer:

 1. Jeg får det ikke helt til med Anton Brekke. Men jeg har bare lest de to første bøkene så noen ganger tenker jeg at det har jeg ikke lov å si før jeg har prøvd meg på flere bøker. Jeg hører mange si at de bare blir bedre. Så kanskje, hvis jeg får tid :-)

  SvarSlett
 2. Hei.
  Jeg har ikke lest noen av bøkene hans før:) Takk for tipset.

  SvarSlett
 3. Så bra! Jeg har den på vent.:)

  SvarSlett