søndag 19. oktober 2014

Smakebit på Søndag :)


Dagens smakebit kommer fra boken "Los Peregrinos" av Cecilia Samartin. Jeg var egentlig på vei inn i en skikkelig bokhangover etter å ha avsluttet den fantastiske boken "Svøm med den som drukner" av Lars Mytting, og plukket egentlig opp Samartins bok litt på måfå. Jeg likte godt den forrige boken "La Peregrina" selv om det var et par ting jeg reagerte litt på. Nå har jeg lest et par kapitler av bok nummer tre i trilogien, og så langt er jeg positivt overrasket. Jamilet ligger på sykehus i Santiago de Compostela etter en dramatisk brann. Kvelden før ble hennes bestefar, Señor Peregrino, skutt. I sykeværelset forteller Rosa, bestemoren Jamilet så lenge har lett etter, legenden om Faridoon og Florica. Den mauriske prinsen Faridoon bortfører en spansk bondejente til palasset Alhambra fordi han mener hun er Den Blå Rosen og utvalgt til en helt spesiell oppgave. I Alhambra venter Zoraya, den onde kvinnen ingen kjenner opphavet til. 
Legenden forteller den avgjørende kamp mellom ondt og godt, gir det endelige svaret på hvorfor Jamilet bærer på det store fødselsmerke, og hva merket betyr. I denne romanen oppklares alle livsmysteriene til Jamilet.


"Rosa mintes ofte Shandor og den lille vognen hans i skogen. Hun søkte dit i tankene når hun trengte inspirasjon, eller bare for ganske enkelt å finne trøst i hans godhet og kjærlighet. Men nå var hun som en skremt liten jente sammenkrøpet i et hjørne. "Snakk til meg, Shandor," hvisket hun. "Si meg hva jeg skal gjøre." Hun lukket øynene og slapp grepet i stolen. En stund senere åpnet hun øynene og løftet hodet. Så reiste hun seg og gikk raskt ut av rommet."


Ønsker alle en flott søndag! Finn gjerne flere smakebiter, i dag hos Astrid Terese som er Smakebitvikar :)

20 kommentarer:

 1. Ja denna bok har jag också men oläst. Tack för smakebiten och hoppas din bokhangover går över.
  Mia

  SvarSlett
 2. Ja, hvilken bok skal man velge etter Lars Myttings vakre roman? Tror vi hadde samme rekkefølge på disse to bøkene. Det preget nok min opplevelse av Samartin sin bok, ikke lett å hoppe etter Wirkola :) Ha en super søndag Anette!

  SvarSlett
 3. Jeg må nok lese denne boka, for å høre hvordan det går med Jamilet. Lettleste bøker med driv, det er godt å lese nå og da. Ha en fantastisk fin søndag!

  SvarSlett
 4. Tack för smakbiten. Det här är en författare jag är lite sugen på att läsa något av.

  SvarSlett
 5. Så fin bloggen din har blitt!:-) Mye forandringer her, Jeg har ikke lest denne serien så det tar en stund før jeg kan ta fatt på denne, og når du sier at du har likt bøkene så regner jeg med at jeg liker de også. Tusen takk for smakebiten og ha en fin søndag:-) Klem

  SvarSlett
 6. Jag har läst de första två delarna i trilogin och gillade dem så den här kommer jag absolut att läsa. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 7. De två första delarna har jag, men har inte kommit så långt att jag läst dem än. Så småningom så... :) Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 8. Har inte läst någon Samartin än, men det verkar vara många som gillar henne. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 9. Så fin bloggen din har blitt! Jeg måtte nesten se meg om to ganger for å være sikker på at jeg hadde havnet på rett sted :-) Er det ikke deilig med litt oppussing innimellom? Det er en stund siden jeg har gjort det selv, men jeg har litt lyst :-) Jeg har bare lest den første boken i trilogien, den likte jeg veldig godt. Men så kom jeg ikke lenger, så jeg skulle nok ha satt i gang med bok 2 :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 10. Jag har ännu bara läst den första boken av dessa tre, och den gillade jag :)

  SvarSlett
 11. Jag har inte läst något av den här författaren ännu så tack för smakbiten! :)

  SvarSlett
 12. Jag älskar omslaget. Tack för smakbiten och ha en bra söndag!

  SvarSlett
 13. Takk for smakebit. Eg las nett i kokeboka hennar "Mofongo - mat for sjelen", med oppskrifter frå romanen Mofongo. Har ikkje lese romanen men kokeboka er artig. Ha ein fin kveld vidare :-)

  SvarSlett
 14. Okänd bok för mig, tack för smakbiten :)

  SvarSlett
 15. Jeg har ikke lest noen av bøkene i denne trilogien:) Men jeg liker omslaget på den siste boken^^ (Selv om det er litt rart at den har fått en helt annen type enn de to første).

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 16. jeg har også denne på vent, men vil ikke lese den rett etter knallgode bøker som jeg har lest id et siste.. Får ta den etter en sakprosabok kanskje- da er jeg mer klar for litt eventyr og trenger ikke irritere meg over dårlig språk og klisjeer, kanskje.. Ha en fin søndag::)

  SvarSlett
 17. Denne har jeg lest, og likte boken godt. Men ble litt overrasket at den ikke handlet mere om Jamilet i nåtid

  SvarSlett
 18. Har boka Drømmehjerte av samme forfatter stående ulest i hylla. Av en eller annen grunn er jeg skeptisk på denne forfatteren:/

  SvarSlett