søndag 25. mai 2014

Smakebit på søndag :)

Tolv år gamle CeeCee Honeycutt har brukt mesteparten av livet på å ta seg av sin psykotiske mor, Camille. Moren er en tidligere skjønnhetsdronning som lever på fortiden, og som er blitt hele byens klovn. Da Camille en dag blir truffet av en lastebil, er CeeCee med ett alene i verden. Men heldigvis kommer Tootie Caldwell, CeeCees ukjente grandtante, henne til unnsetning. Hun tar med CeeCee til Savannah, Georgia - og en verden av omsorg, velstand og eksentriske sørstatskvinner. Sakte vender CeeCee tilbake til livet.


Smakebiten i dag kommer fra boken "Cee Cee Honeycutts reddende engler", en nydelig bok som jeg har sittet med nesen i hele helgen :)

"Tante Tootie satt på verandaen med kaffen og søndagsavisen. Gjennom det åpne vinduet hørte jeg rasling i papir og klirring når hun satte koppen på skålen. Da jeg var nesten ferdig med å tørke frokostoppvasken, kom hun ut på kjøkkenet og sa: "Cecelia, la oss kjøre en tur ut på landet. Jeg vet om en bonde i Tattnall County som dyrker de mest praktfulle ting. Oletta klør etter å begynne å sylte og hermetisere, og hun har alltid hatt en svakhet for herr Dooleys ferskener".


Finn flere flotte smakebiter hos Mari og Flukten fra Virkeligheten.
11 kommentarer:

 1. Denne har jeg lest. En fin bok og nydelig omslag. Ha ne fin søndag!

  SvarSlett
 2. Denne har jeg også lest. Jeg husker jeg ble helt sugd inn i den vakre sør-stat verdenen denne boken har handling fra :-) Den er også veldig populær på biblioteket
  Ønsker deg en riktig fin søndag!

  SvarSlett
 3. Tack för smakbiten. Den här har jag uppskriven på min nyfiken-lista sen tidigare. Letade efter den i London men den fanns inte:-(

  SvarSlett
 4. Denne boka har jeg, fikk den da den kom ut via datteren min som jobbet i bokhandel. Jeg har ikke lest den enda. Den har jo fått ymse anmeldelser, og virker kanskje litt vel søt for meg.. Mulig jeg tar feil.?

  SvarSlett
 5. Artig å se at alle vet om denne boken. Den har gått meg hus forbi, og jeg aner at grunnen er at den virker sukkersøt. Ser ut som dere som har lest den har likt den, så nå venter jeg på hva du, Anette synes :) Fortsatt fin søndag! Nå måtte jeg trekke innenfor, har presset ut det siste av solstrålene, men nå tok vinden over for solen :)

  SvarSlett
 6. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 7. Tack för smakbiten från en bok/ författare som jag inte kände till. Gör en mental notering om denna. :)

  SvarSlett
 8. Helt okänd bok för mig :)

  SvarSlett
 9. Ny titel för mig, tack för smakbiten!

  SvarSlett
 10. Den här tror jag att jag läst om på någon annan blogg för ett tag sedan. Låter som en bra bok. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 11. Ah, sørstadsidyll! Det er noe med sørtatene som treffer meg! Takk for nydelig smakebit:)

  SvarSlett