søndag 11. mai 2014

Smakebit på søndag - Bøker lest i 2014 #17 "Läsarna i Broken Wheel rekommenderar" av Katarina Bivald


Ukens smakebit kommer fra en bok jeg nettopp har lest ut. "Läsarna i Broken Wheel rekommenderar" av Katarina Bivald fikk jeg øye på i en bokhandel for en liten stund siden, og da jeg leste bak på boken fikk jeg nesten klump i halsen. Den hørtes bare så nydelig ut. Jeg kjøpte den faktisk på svensk, fordi jeg syns det er både forfriskende og herlig,  og alle bøker gjør seg best på originalspråket!


Nå er boken ferdiglest, og jeg aner konturene av en skikkelig bokhangover. Hvordan skal jeg finne en ny bok å lese etter denne? Jeg har virkelig ikke lyst til å si farvel til Sara og alle de andre innbyggerne i Broken Wheel. Boken er fantastisk fin, og jeg anbefaler alle å lese den :)

. 28-åriga Sara Lindqvist från Haninge och 65-åriga Amy Harris från Broken Wheel i Iowa. Efter två års utbyte av böcker, brev och tankar om både litteratur och livet bestämmer sig Sara för att hälsa på Amy. Men när hon kommer dit är Amy död.
Sara står ensam i en liten stad mitt ute i ingenstans. Men där finns förstås alla de människor som Amy har skrivit om. Och de excentriska invånarna i Broken Wheel har inget annat val än att ta hand om den förvirrade turisten. Sara blir kvar och för första gången i sitt liv får hon verkliga vänner - inte bara mr Darcy och Bridget Jones - och de hjälper henne att starta en bokhandel med Amys alla böcker.
Både Sara och staden lever upp, nya och oväntade kärlekspar bildas och varken Sara eller invånarna vågar tänka på att hon snart måste åka hem. När hennes tvåmånadersvisum är på väg att gå ut får hennes nyfunna vänner en alldeles galen, underbar idé ?


"Alla hans rörelser var fullständigt automatiska. Hon kände igjen det från sin egen tid bakom butiksdisk. Det påminde henne om julruschen, när man var så utmattad att man bara räddades av at man hade gjort alla rörelser så manga gånger förut. Var det bra så. Vill du ha det inslaget. Går det bra med en påse. Tack så mycket. När julhandeln var som värst kunde hon gå till ett kafè, för att köpa en kopp kaffe och avsluta transaktionen med att själv säga: "Tack, var det bra så, vill du ha en påse?"

Ønsker alle en flott søndag, og har du lyst på flere smakebiter er det bare å titte innom Mari og Flukten fra virkeligheten.


19 kommentarer:

 1. Härligt att du fångades så av boken, det är värt en baksmälla :)

  SvarSlett
 2. Har boken liggende på vent her og gleder meg til å slå kloa i den!:-) Tusen takk for smakebit og fint bilde, Anette :-) Ha en fin søndag. klem

  SvarSlett
 3. Denna står och väntar i min bokhylla! Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 4. Den boken tänker jag läsa framöver. Tack för påminnelsen.

  SvarSlett
 5. Denne har jeg planer om å lese så den står allerede på leselisten :)

  SvarSlett
 6. Jeg holder fremdeles på med mitt eksemplar, men det er bare fordi jeg hadde noen bøker som forfalt på biblioteket og jeg måtte lese dem først. Nå skal jeg bare gjøre meg ferdig med Folkelesnad (takk for tipset) og så skal jeg begynne på den igjen. Sånn er det når man ikke klarer å holde seg til en bok om gangen! Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 7. Du er tøff som leser på svensk, jeg har prøvd litt sporadisk uten å funnet flyten. Denne boken har jeg stående i hyllen og er neste ut, det kom en biblioteksbok som snek seg først i køen, men til uken er jeg også klar for denne. Hva er det for noen prikker du har på osten din? Så godt ut:)

  SvarSlett
 8. Den här boken vill jag läsa! Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 9. Denna ser jag fram emot att läsa! Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 10. Den här har jag börjat bli riktigt nyfiken på, den låter lite "feel-goodig" :)

  SvarSlett
 11. Så bra!!! Her har det gått litt trått med lesing i det siste, og jeg hentet denne på biblioteket rett før helga; du skal se at det som truer med å gi deg lesehangover, blir det som kurerer min ;o)
  Takk for et lite dytt i ryggen!

  SvarSlett
 12. Jag har funderat på att läsa den boken. Den verkar mysig. Tack för smakbiten. :)

  SvarSlett
 13. Tack för smakbiten. Den här står på läslistan och i hyllan här hemma. 14 åringen säger att det kan vara den bästa bok hon någonsin läst!

  SvarSlett
 14. Åh det låter lovande. Har tänkt lyssna på den här och nu får jag nog ta och göra det ganska snart känns det som. Tack för smakbiten! :)

  SvarSlett
 15. Enig at bøker er best på originalspråket. Tror at mye bra kan forsvinne i oversettelsen. Svensk er vi i Norge gode på. Takk for smakebiten, virker som en bok jeg også kunne like å lese.

  SvarSlett
 16. Denne har jeg lyst til å kjøpe meg på svensk, bøker er absolutt best på original språket. Jeg leste Nyckeln ( siste bok i Englefors trilogien) på svensk og synes det ikke var vanskelig i det hele tatt å lese på svensk. Jeg liker språket. Fin smakebit! Høres absolutt som en bok for meg :)

  SvarSlett
 17. Denne boka har jeg lyst å lese. Kanskje jeg skal bestille den på svensk fra cdon.com ? Ha en fin uke Anette.:)

  SvarSlett
 18. Den här boken har jag precis köpt och ser fram emot att läsa. Tack för smakbiten :)

  SvarSlett
 19. Likte denne boka godt! :)
  Takk for smakebiten!

  SvarSlett