søndag 27. oktober 2013

Smakebit på Søndag :)


Etter en ørliten blogg (og huffameg - lese)pause er jeg nå tilbake for fullt :) På tirsdag er det møte i lesesirkelen jeg er med i og jeg er godt igang med å lese boken som skal diskuteres. Denne gangen har vi valgt "Hulemannen" av Jørn Lier Horst og smakebiten kommer fra begynnelsen av kapittel elleve!

Hulemannen; kriminalroman

Denne gangen kommer døden til Wistings eget nabolag. Bare tre hus bortenfor politimannens hjem har en mann sittet død foran et flimrende TV-apparat i fire måneder. Ingenting tyder på at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet. Viggo Hansen var et menneske som ikke ble sett, selv om han levde midt blant andre. Dødsfallet får ingen overskrifter i avisene, men noe ved saken vekker nysgjerrigheten hos Wistings journalistdatter Line. Hun vil lage et nyskapende portrett av et helt ukjent menneske.

Samtidig som Line setter i gang sine undersøkelser, får politiet melding om et annet dødsfall. En mann blir funnet på et hogstfelt, og han bærer preg av å ha ligget lenge. Et oppsiktsvekkende funn på den døde blir innledningen til en av de største menneskejaktene i norsk kriminalhistorie. Det eneste som kan hindre politiet i arbeidet er om pressen får nyss om det som er under oppseiling."Lyden fra en snøfreser nådde inn til møterommet på politihuset. Den jevne motorduren ble svakere hver gang føreren gikk bak en snøfonn eller rundt et hushjørne.
Stemningen rundt bordet var matt og stillestående. Wisting lot blikket gli rundt på kollegene sine. I løpet av dagen hadde de tatt inn over seg at de sto overfor en drapssak, og at de hadde det verst tenkelige utgangspunktet: De ante ikke hvem den døde var. Han kunne allerede nå forutsi at ingen av etterforskerne ville ha noe å rapportere som kunne føre dem videre i arbeidet."


Finn flere smakebiter hos Mari og Flukten fra Virkeligheten :)11 kommentarer:

 1. Detta verkar vara en väldigt spännande bok! Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 2. Det er godt med litt lettlest krim innimellom, og forfatteren vet å levere. Takk for smakebiten! Jeg likte boken veldig godt :) God søndag!

  SvarSlett
 3. Jag hoppas verkligen att hans böcker blir översatta till svenska. Snart. Och i ordning :)

  SvarSlett
 4. Jeg må bare se å få begynt på bøkene til Lier Horst, det er nesten litt flaut å ikke ha lest et eneste ord fra den kanten. Jeg skal herved begynne å hamstre bøkene. Tusen takk for smakebiten og ha en strålende søndag:-) Klem

  SvarSlett
 5. Høres virkelig spennende ut denne boken :)

  SvarSlett
 6. Den har jeg i hylla og skal leses i høst. Har lest de to siste bøkene av Lier Horst og liker skrivestilen hans meget godt så jeg gleder meg til denne. Takk for smakebit:)

  SvarSlett
 7. Usch, vilka otäckheter :). Jag är mycket lättskrämd.

  SvarSlett
 8. Har ju bara läst hans första så det dröjer nog innan jag kommer till den här:-)

  SvarSlett
 9. Tack för en bra smakebit! Ha en fortsatt trevlig söndag!

  SvarSlett
 10. Den verkar bra, ha en trevlig läsning.

  SvarSlett