lørdag 26. oktober 2013

"Jordtårer" av Frode Eie Larsen

Jordtårer

Forfatter: Frode Eie Larsen
Forlag: Liv Forlag
Utgitt: 2013
Sideantall: 272
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget

Torstein elsker å grave, og en dag finner han noen beinrester i et skogholt bak gården der han bor. Men da han plutselig står med en menneskeskalle hånden er detslutt på leken. Politiet varsles, og Eddi Stubb vikles inn i en ny etterforskning, hvor løgner, sjalusi, skjulte grusomheter og gammelt hat lokkes frem i dagen. En dag ender det i drap. Saken virker opplagt når en mann melder seg og forteller at han er skyldig..Men er det virkelig så enkelt?


Jeg er en stor fan av forfatterens to første bøker, "Hemmeligheten" og "Frostrøyk" og har spent sett frem til bok nummer tre i serien om etterforskeren Eddi Stubb og journalisten Oskar Myhre. Frode Eie Larsen skuffer ikke denne gangen heller, og selv om ikke "Jordtårer" er like halsbrekkende spennende som de to forrige, er den allikevel utrolig bra. 

I den lille bygda Hedrum utenfor Larvik finner flere ufattelige tragedier sted, og det viser seg etterhvert at det finnes en sammenheng. Mørke hemmeligheter kommer frem i dagen, og forfatteren har sydd sammen det hele på en mesterlig måte. Det at han også har gått mer i dybden på menneskene han skriver om gir boken en ekstra dimensjon. 

Anbefales!!!Boken er

  Kjedelig     Fantasifull
 Morsom         Utfordrende
  Troverdig       Forutsigbar
  Usannsynlig      Velskrevet
  Romantisk      Dårlig språk
  Trist         For lang
  Spennende      For kort
 Uhyggelig     Nydelig 

2 kommentarer:

  1. Flott omtale, jeg likte også boken veldig godt :) Ha en strålende lørdag!

    SvarSlett
  2. Når både du og Tine er fornøyde, så er det vel ingen grunn til at jeg ikke skal gi den en sjanse?!
    Jeg er litt i tvil om hvordan jeg skal prioritere sånne krimserier: skal jeg begynne med den første boka, eller skal jeg gi forfatteren et par bøker for at karakterene, miljøet- skrivinga- skal få "satt seg"? Av og til er det en fordel å få med seg alt, men andre ganger blir forfatteren bedre etterhvert... VANSKELIG! Man rekker jo aldri å lese alt man kan ha lyst til...

    SvarSlett