søndag 1. september 2013

Smakebit på Søndag :)


Ukens smakebit kommer fra "Tråden" av Victoria Hislop. Begynnelsen på boken har vært en meget positiv opplevelse, og nå håper jeg bare at resten av boken er like bra. Jeg ble ikke særlig imponert av forfatterens forrige bok, "Hjemkomsten", så forventningene var ikke store da jeg fant frem denne boken rett før helgen!

Tråden

En by i opprør. Et folk i fare. En fortelling om håp, lojalitet og kjærlighet.
Thessaloníki, 1917. Den natten Dimitri Komninos blir født, raseres den multikulturelle byen Thessaloníki av en katastrofal brann. Fem år senere må en liten jente, Katerina, flykte til Hellas, da hjemmet hennes i Lilleasia blir ødelagt av den tyrkiske hæren. I kaoset om bord på båten kommer hun bort fra moren sin. Fra den dagen flettes livene til Dimitri og Katerina sammen. 
Thessaloníki, 2007. En ung gresk mann, oppvokst i London, nå student i hjemlandet, får høre livshistorien til sine besteforeldre for første gang - en dramatisk historie om mennesker som er blitt drevet vekk fra sin elskede hjemby med makt og vold. Historien han blir fortalt gjør et uutslettelig inntrykk og får også store konsekvenser for hans egen fremtid.
Så har jeg et lite spørsmål helt til slutt; i forrige uke kom jeg over en svensk nettside der man kan opprette og melde seg inn i lesesirkler/läsgrupper. Den var helt genial, men nå klarer jeg bare ikke å finne tilbake til den. Kanskje noen av dere vet hvilken side jeg mener og kan gi meg et lite hint? :)

Finn flere smakebiter hos Mari og Flukten fra Virkeligheten :)
21 kommentarer:

 1. Denne leser jeg nå. Bare så vidt kommet igang

  SvarSlett
 2. Aldri lest noe av henne, og etter denne smakebiten tenker jeg at det må jeg gjøre noe med snart

  Tusen takk for smakebiten

  SvarSlett
 3. Låter som en bra bok :) Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 4. Fin smakebit :) Vet ikke hvilken nettside du mener, men jeg kommer til å følge med her om noen vet hvilken det er, for den vil jeg gjerne sjekke ut ;)

  SvarSlett
 5. fin smakebit :)etter eg leste halve "øya" for noen år siden så fikk eg litt hislop vegring. skal gi damen et nytt forsøk :)

  SvarSlett
 6. Victoria Hislop er en fantastisk forfatter, og Tråden var virkelig bra. Smakebiten tok meg rett tilbake i handlingen :)
  Å bli "tvunget" til å ta en oppsummering hver måned er en flott måte å sette fokus på hva en bruker tiden til. Takk for fint initiativ, skal prøve å gjøre mer av blogginnlegget neste gang :)

  SvarSlett
 7. Tack för smakbiten. Har lust att läsa något av Hislop och har funderat på The Island. Kanske den här är mer för mig.
  Kan det vara En bokcirkel för alla?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var nok ikke "En bokcirkel för alla", selv om den var utrolig flott. Men tipset ditt hjalp meg til å komme på at siden jeg leter etter heter bokcirklar.se. En sånn side skulle vi jammen hatt her i Norge :) Tusen takk for hjelpen :)

   Slett
 8. Okänd författare för mig, men det låter som en intressant historia. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 9. Jeg likte Hjemkomsten veldig godt og foreløpig den eneste jeg har lest av henne med unntak av en novellesamling. Heldigvis har jeg denne og øya liggende. Ønsker deg en strålende søndag! Klem

  SvarSlett
 10. Har inte läst någon bok av Hislop än men har funderat på det ett tag. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 11. Detta var en okänd bok och författare för mig, så tack för smakebit och lästips!

  SvarSlett
 12. Det har jeg ikke hørt om. Si ifra når du finner det ut, kanskje det er noe for meg også? Eller du kan starte en ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Stiller meg bak Carina og stemmer JA til at du skal starte en,Anette:) *Smileblunkefjæsmedlangeøyevipper*

   Slett
 13. He he, det var da veldig til oppfordringer og lange øyevipper ;) Men spøk til side. En så flott side som bokcirklar.se er har jeg nok hverken kunnskaper eller tid til å lage. Men en egen boksirkel på bloggen min hadde vært supergøy. Der man kan melde seg på til hver enkelt bok, som blir presentert først i måneden. Så skal man anmelde boken på sin egen blogg den siste lørdagen i måneden for eksempel. Hadde det vært noe? Jeg tror jeg går i tenkeboksen litt til - skal gi lyd fra meg på onsdag hvis jeg bestemmer meg for å gjennomføre det ;)

  SvarSlett
 14. Gleder meg til å starte på denne boken, liker forfatteren kjempegodt. Øya er en av mine favoritter:) Kos deg videre med boken! Takk for smakebiten, som jeg synes var veldig bra:) Ønsker deg også en videre fin søndag!:)

  SvarSlett
 15. Hjemkomsten har jeg lest og syntes den var bra, men raskt glemt for å si det sånn. Takk for smakebit på Tråden :)

  SvarSlett
 16. Øya har jeg i bokhylla og har lest. Grei bok, men ikke av mine favoritter. Takk for smakebiten, håper den "holder helt ut".

  SvarSlett
 17. Takk for interessant smakebit!
  Hislop burde komme med på ønskelista mi! ;)
  God bok!

  SvarSlett
 18. Låter som en intressant historia, tack för det.

  SvarSlett