tirsdag 27. august 2013

Boken på vent :)


Ukens bok på vent står i bokhylla hos moren min, og når hun er ferdig å lese er det min tur. "De Usynlige" av Roy Jacobsen tar for seg et tema som ligger både mitt og flere i familiens hjerte nært. Mamma og hennes fem søsken vokste opp på en liten øy utenfor Torghatten sammen med foreldrene sine. Morfar var fisker og mormor stelte hus og fjøs og gjorde en fantastisk jobb på hjemmebane mens morfar var borte. Også de kjente fraflyttingsspøkelset på kroppen og fikk faktisk tilbud om betaling for å flytte bort fra øya. Heldigvis var dette uaktuelt for dem, og i dag er Holmen en kjær plass for oss alle sammen :)

De usynlige

DE USYNLIGE er en sterk og rørende familiehistorie fra en liten øy helt ytterst i havgapet på Helgelandskysten, i årene 1913 til 1928. Den unge jenta Ingrid vokser opp på en øy. Havet er hennes eventyr. Fisken, stormen, fattigdommen. Hun eier årstidene, fuglene og horisonten. Ingrid må lære det ingen lenger kan. En dag må hun lære enda mer.
I DE USYNLIGE skriver han om kystproletariatet, fra et miljø han selv har kjent hele livet. Handlingen utspiller seg på en liten øy helt ytterst i havgapet på Helgelandskysten, fra 1913 til 1928. Som forfatteren sier: "Det fantes tusenvis av slike øyer på norskekysten. I dag er det ingen. De fortjener å bli sett."

Jeg tar med et bilde av Holmen vår også. Er det ikke vakkert der?


Finn flere bøker på vent hos Beathe og Beathesbokhylle :)


9 kommentarer:

 1. Nydelige Helgeland, og det ser helt
  indyllisk ut på Holmen deres ღ dere
  er heldige som har en slik flott
  plass - ikke mange som har en egen
  sjarmerende øy å kose seg på ღ Nå
  skal jeg titte litt nedover her hos
  deg siden jeg var innom sist :) Jeg
  har forresten og endelig lest ferdig
  bokserien "Havets Datter" i ferien :)
  - 30 bøker, så du kan tro jeg har
  hatt en avslappende ferie, hihi :D
  Ønsker deg en fortsatt fin dag og uke
  Klem fra Mette

  SvarSlett
 2. Jeg vet om denne boken men har ikke satt meg inn i hva den handler om, men det fikk jeg gjort nå og den går rett inn på listen! "Døtre av Norge" som jeg leste nettopp var jo også inne på dette temaet med kystkvinnene som stelte gård og grunn mens mennene var ute på fiske,handlingen var kanskje 20-30 år tidligere i den boken. Forstår godt at de ikke ville selge for det ser helt nydelig ut der:)

  SvarSlett
 3. Å for en fin øytopp, det kribler i beina etter å ta meg opp på den. Vi gikk på noen topper på Helgelandskysten i sommer, og det ga virkelig mersmak. Denne boken skal jeg se nærmere på :) Takk for supert tips!

  SvarSlett
 4. Ser ut som en bra bok. Har ikke hittil lest noe av Jacobsen, men fikk lyst til å lese denne

  SvarSlett
 5. Nydelig holme og bildet! Har planer om å lese denne:) Har min eget lille plass jeg kan tenke på mens jeg leser denne boken, det er ikke mange menneskene som bor der nå. Men det er ett lite paradis.Er da ikke en øy, men man må ta ferge får å komme dit med bil. Høres ut som en fin bok. Gleder meg til å lese anmeldelsene når de ruller inn i blogglandia:) Kos deg med boka!

  SvarSlett
 6. HAr fått med meg at den har fått meget gode kritikker..s det var en slik liten øy det handler om. Kult, da må jeg jo lese den end ag. Og ja holmen din er vakker.:) Ser ut som Trollhatten.:)

  SvarSlett
 7. Må lese denne boka. Har stor sans for Roy Jacobsen. Han skriver godt. Og så flott fjell du har der! Nå gleder jeg meg til å dra på hytta i helga, og se fjellet "mitt" der!

  SvarSlett
 8. Denne boken må jeg helt klart lese. Både har jeg lyst til å lese mer Roy Jacobsen, og selve handlingen i boken tiltalte meg :-) Takk for flott tips og ha en riktig fin dag, Anette!

  SvarSlett
 9. Ukjent bok, men bilde var kjempe flott :)

  SvarSlett