torsdag 8. august 2013

Alle Verdens Land #6 - Frankrike - "På bedringens vei" av Marie-Sabine Roger


Bokstaven F tok meg denne gangen til Frankrike og boken "På bedringens vei" av Marie-Sabine Roger. 

På bedringens vei

Jean-Pierre er enkemann, pensjonist, misantrop og alene i livet. En natt faller han på mystisk vis i Seinen, men blir reddet av den unge gutten Camille. Jean-Pierre tilbringer dagene på sykehuset, lenket til sengen, og bestemmer seg for å få tiden til å gå ved å skrive om livet sitt og det han har opplevd - om samlivet med den høyt elskede konen, om broren, vennen, foreldrene og besteforeldrene. Camille kommer på besøk, en politimann stikker stadig innom,og en liten, rund fjortenårig jente som stadig sjekker facebooksiden sin på pc-en hans blir etter hvert en overraskende venn. Til slutt begynner selv Jean-Pierres harde skall å slå sprekker. 


Boken om Jean-Pierre som ligger på sykehus etter en fallulykke er en nydelig roman som sniker seg under huden på deg og blir der. Samtidig som Jean-Pierre er gretten og frekk er han også selvreflekterende, klok og med en herlig humor. Kapitlene er korte og for meg førte dette til at jeg måtte jo bare lese et kapittel til.. og så et...og så et til, og plutselig hadde jeg lest ut boken på et blunk.

Forfatteren har et enkelt og lettfattelig språk og noen av Jean-Pierres tanker og refleksjoner om livet han har levd er virkelig ord til ettertanke. Det er ikke til å unngå at jeg i begynnelsen sammenlignet boken en tanke med "En mann ved navn Ove", men bøkene er skrevet på så forskjellig måte at det la jeg fort fra meg. 

"På bedringens vei" kan jeg varmt anbefale, og jeg kommer absolutt til å lese andre bøker av denne forfatteren. Både "Å telle duer" og "Lyse utsikter" har fått strålende kritikker.2 kommentarer:

  1. Så kult at du hadde med flagget fra landet du har kommet til i din litterære reise! Jeg hadde det på samme måte som deg mens jeg leste denne og selv om det er en rolig bok så gikk det veldig fort å lese den. I denne måneden gir Pax ut en bok som heter "Stiklingen" og er skrevet av en islandsk forfatter og den boken blir sammenlignet med "Å telle duer" og "Kvinnen som kledde seg naken for sin elskede" så kanskje litt i samme gate? Ønsker deg en strålende dag fra solfylte Bergen!Klem

    SvarSlett
  2. en herlig omtale :) leser denne selv nå og liker den vanvittig godt :)

    SvarSlett