tirsdag 15. mai 2012

Boktema - To/tre bøker jeg ville tatt med til en øde øy


Denne uken fremskynder jeg Boktemaet litt. Regner med at de fleste blir opptatt med helt andre ting enn blogging på torsdag når det er alles favorittdag; 17 mai :)

Denne uken vil jeg vite hvilke to/tre bøker du ville tatt med deg på en øde øy. Et par mursteiner av noen bøker, eller kanskje et par favoritter du kan lese om og om og om igjen? Skriv et innlegg på bloggen din om dette temaet, link hit til meg (obs obs, veldig viktig) og bruk gjerne logoen ovenfor.

Jeg har spekulert litt og kommet frem til disse to bøkene:

I all evighet

På allehelgensdag i året 1327, sniker fire barn seg ut av katedralbyen Kingsbridge. I skogen ser de to menn bli drept. Som voksne vil livene deres flettes sammen av kjærlighet, ambisjoner, grådighet og hevn.De kommer til å oppleve fremgang og sult, pest og krig. En av guttene reiser over hele verden, men kommer hjem til slutt. Den andre blir en mektig, korrupt adelsmann. En av jentene trosser den sterke, middelalderske kirken. Den andre forfølger en umulig kjærlighet. Og alle lever de i skyggen av de uforklarlige mordene de bevitnet den skjebnesvangre dagen i barndommen.

Dette er en koloss av en bok på 1100 sider som jeg for et par tre år siden startet å lese. Jeg gledet meg noe innmari siden Ken Follett er en av mine store favoritter, pluss at boken er en frittstående oppfølger til Stormenes tid. Men boken har dessverre aldri blitt ferdiglest. Ikke fordi den var dårlig, men fordi jeg ble så utrolig utålmodig av å lese en bok som tilsynelatende aldri tok slutt. Jeg tror derfor dette må være den perfekte lektyre på en øde øy :)


Liverpoolhjerter

Hva er det med Liverpool Football Club?Hvorfor kan voksne, norske menn som aldri gråter likevel bryte ut i strigråt av en fotballkamp med de røde fra Merseyside? Hvordan kan det ha seg at den får en tenåring til å kaste møbler ned trappa, eller gjør en nybakt ektemann villig til ofre bryllupsreisen?Journalist og programleder i NRK P1, Ragnhild Lund Ansnes, ville forstå lidenskapen som driver tusenvis av norske Liverpool-fans. Ingen andre land utenfor England og Irland huser så mange røde fans som Norge.Ragnhild levde daglig i den røde galskapen, og i løpet av tre år har hun snakket med hundrevis av norske supportere. Mange av dem reiser uendelig langt og ofrer mye for å følge laget sitt. På sin vei møtte hun også helter som Jamie Carragher, John Arne Riise, Jan Mølby, Phil Thompson, Phil Neal og Bruce Grobbelaar, som alle gir ærlige og avslørende intervjuer om hvordan det er å spille i den berømte røde trøya og hva fotball har tilført livet deres.Resultatet er denne offisielle klubbutgivelsen - en fascinerende beretning om Anfield og hvorfor Liverpool FC er så viktig for så mange mennesker og viser hva fotball gjør med fansen."Liverpoolhjerter" er et must for Liverpool-supporterne og for dem som lever sammen med en ihuga fan og trenger trøst og forståelse. Men boka er også for andre fotballinteresserte som ønsker å se fotballivet fra en helt unik vinkel.

Så tror jeg jammen jeg ville hatt med meg denne boken også. Husbonden kjøpte den for et par år siden, og jeg har hele tiden tenkt at "den boken skal jeg lese en dag." Men så har den jo rykket stadig bakover i køen. Å ha den med som lesning på en øde øy tror jeg må være perfekt, fordi da vet man at man ikke er ensom selv om man er alene!
You'll never walk alone...


Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:

*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!

Klem fra


12 kommentarer:

 1. Da har jeg lagt meg til:)

  SvarSlett
 2. Ken Follet sin bok ville jeg garantert hatt med meg, ikke det, hadde nok bladd i Liverpoolboken også;-) Ha en fin dag Anette!

  Klemmer Beathe

  SvarSlett
 3. Jeg lurte på om jeg burde velge en skikkelig murkloss av ei bok jeg også, men erfaring viser at jeg- som du- blir fryktelig utålmodig når det aldri tar slutt...! Jeg har heller satset på ei bok jeg ikke har lest, og to som gjerne kan leses på nytt og på nytt. Ha en fin dag i dag, og flagget til topps i mårrra!

  SvarSlett
 4. Det er tydeligvis bare jeg som ser for meg at jeg har havnet på øya ufrivillig.

  Ja, ja. Criminal Minds og all that.

  SvarSlett
 5. Hei Anette :) Jeg reposta innlegget mitt om øde-øy-bok fra sist gang. Bøkene har ikke endret seg siden jeg ikke har kommet av flekken siden sist...hehe. Ha en fin 17. mai!! :)

  SvarSlett
 6. Hadde jeg havnet på en øde øy, hadde jeg grått. Hadde jeg hatt Liverpoolhjerter i hendene mine, hadde jeg vrælt.

  Glory, glory!

  SvarSlett
  Svar
  1. He he, det måtte jo bare komme en sånn kommentar ;)

   Slett
 7. Ikke værst liste:) Siden jeg ikke er så glad i fotball så ville jeg kanskje droppen den Liverpool boka, men på den andre siden kanskje jeg ville forstått fotballens indre kjerne etter å ha lest den........kanskje et lys hadde gått opp for meg:) men på den andre siden igjen ville jo jeg ha angret rått da på alle de fotballkampene jeg har gått glipp av, så den hadde nok hatt det best ved å bli hjemme, hehe:)

  Ha en flott kveld:) Klæm:)

  SvarSlett
 8. Fin liste, =)

  Jeg skal henge meg på her, =) Jeg lurte på om du kunne introdusere temaet en dag før den skal publiseres, =) Eller publiserer neste temaet i slutten av hver uke, =) Jeg har det enklere for å blogge, =) Jeg har en dag hvor jeg fulfører alle slike innlegg og setter det på sånn queve, =)

  Ha en fin 17. mai, =) Har du twitter? så kan du kanskje publisere der, så følger jeg deg, =)

  SvarSlett
 9. Det ble litt vel mange bøker på lista mi, dessverre. Klarte ikke å begrense meg:)

  Ha en god feiring i morgen:)

  SvarSlett
 10. Vanskelig utfordring....Mange bøker jeg ville hatt med :) Valgte to bøker jeg likte å lese og som jeg ikke har skrevet om før eller har sett at andre har skrevet om nylig

  SvarSlett
 11. Ble en dag for sein, men det går vel greit håper jeg? :)

  Håper du har hatt en fin 17. mai.

  SvarSlett