tirsdag 20. januar 2015

Boken på vent :)


Ukens bok på vent er hos meg Jon Michelets bok "En sjøens helt - Skytteren". Jeg ble utrolig begeistret for bok nummer en i denne serien, og har egentlig lyst til å begynne på "Skytteren" med en gang, men jeg tror istedet jeg skal spare den til påske. Da blir det mange, forhåpentligvis deilige, påskedager der jeg kan lese, lese & lese :)


19-åringen Halvor Skramstad har vært med på en dramatisk livbåtseilas etter at "m/s Tomar" av Tønsberg ble torpedert ved Island. Høsten 1940 blir han tilbudt hyre som lettmatros på et av verdens største tankskip, 16 000-tonneren "m/t Iberia" av Oslo. Halvor vet at skuta frakter flybensin, en last like farlig som ammunisjon. Og han vet at Storbritannia desperat trenger bensinen for å holde flyene til Royal Air Force på vingene. Han blir en av de norske tankbåtsjøfolkene som er med på å spille en verdenshistorisk rolle i kampen mot Hitler-Tyskland, i en avgjørende fase av The Battle of Britain. På havet venter mektige fiender: Det tyske ubåtvåpenet, tyske bombefly, tunge kryssere og dødbringende miner. I Liverpool venter, kanskje?, irske Muriel Shannon på Halvor, som elsker henne.

Finn flere flotte bøker på vent hos Beathe og Beathesbokhylle!

5 kommentarer:

 1. Michelet kan å skrive, så kos deg.:)

  SvarSlett
 2. Jeg kom rent i vårstemning her når du sier påske og leseleselese i samme setning. Hvem kan ønske seg noe mer? Denne serien har jeg ikke begynt på, men har flere venninner som har pløyd gjennom den, og skryter fælt :)

  SvarSlett
 3. Jeg har ikke lest noe av forfatteren

  SvarSlett
 4. Denne serien gler eg meg til å lese.....ein gong... ;-) Ønskjer deg ei fin (lese)veke :-)

  SvarSlett
 5. Det er ikke helt "min stil" bok, men samtidig så var farfaren min krigsseiler og det gjør at jeg har lyst til å lese bøkene. Så vi får se om jeg tar den første med meg hjem fra biblioteket en dag.

  SvarSlett