søndag 23. november 2014

Smakebit på Søndag - Bøker lest i 2014 #47 "Sølvbåndet 1 Ut og søke tjeneste" av Martine Strømsnes


I dag kommer smakebiten fra en bok jeg nettopp er ferdig med å lese. I likhet med Mari syns jeg det er greitt med bøker som er lettleste innimellom, og siden jeg har mursteienen "Skogsmatrosen" av Jon Michelet med meg over alt, har "Sølvbåndet" ligget på nattbordet de siste dagene. Dette er bok nummer en i en serie skrevet av Martine Strømsnes, som vant Norske Seriers manuskonkurranse i 2012. Jeg har nettopp begynt å abonnere på serien, og likte den veldig godt. Jeg syns historien er både spennende og troverdig, og liker godt persongalleriet i boken. Jeg anbefaler den absolutt hvis du er på utkikk etter en ny serie å følge med på :)


Maiken Madssen drømmer om «malmbanen» som bygges i Ofoten, og slynger seg som et sølvbånd gjennom fjellheimen.
Victoriahavn, 1899. Søsteren til Maiken har dratt hjemmefra for å arbeide ved det nye jernbaneanlegget ved svenskegrensen. Selv er hun oppsatt på å reise etter, men foreldrene vil ikke at yngstedatteren skal bli kokke for de grovbarkede rallarene. De ønsker at Maiken skal gifte seg med prestestudenten Daniel Ingstad, som har et godt øye til henne. Under forlovelsestiden kan hun tjene i prestegården, som er langt bedre enn et liv blant jernbaneslusker i villmarken.
"Brakka hadde trengt en grundig rengjøring, og mye av rallerenes arbeidstøy måtte vaskes. Maiken hadde brukt hele formiddagen på å skrubbe hver eneste krik og krok av stua og litj-kammerset. Hun hadde fått unna litt av klesvasken de tidligere dagene, men det var fortsatt noe som gjensto. Klærne til mannfolkene ble fort skitne, men de klaget ikke. Lompen trengte ikke å vaskes før den "sto av seg selv", hadde Kolbjørn hevdet. Maiken fnyste ved tanken, men måtte smile."


Finn flere flotte smakebiter hos Mari og Flukten fra Virkeligheten!
12 kommentarer:

 1. Intressant läsning. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 2. Herlig med romaner som er satt i historiske omgivelser. Takk for tipset Anette :)

  SvarSlett
 3. Slutet av 1800-talet är en spännande tid. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 4. Takk for smakebiten og ha en fin søndag!

  SvarSlett
 5. Tack for smakebiten og serietips!
  Fortsatt god søndag! :)

  SvarSlett
 6. Man må jo ha litt serielesing også. Kos deg. Selv mangler jeg å lese siste bok i Fossefall og etter å ha lest noen andre enkeltstående bøker skal jeg fortsette å lese i Nattmannens datter - serien igjen. Har bare lest første bok av den serien så langt så det er på tide å å lese de andre bøkene i den serien også snart. Ha en fin søndag:)

  SvarSlett
 7. Takk for smakebiten :-) Ha en fin dag, Anette :-)

  SvarSlett
 8. Tack för smakbiten, okänd författare för mig :)

  SvarSlett
 9. Kom nettopp hjem, ved hjelp av NAF -hjelp siste biten. Fant bilen med flatt dekk på fergekaia. Ikke særlig morsomt . men, men, det skjer. Skal lese litt blogg nå.

  SvarSlett