mandag 24. november 2014

Bøker lest i 2014 #48 "Los Peregrinos" av Cecilia SamartinHVILKEN BOK? "Los Peregrinos" av Cecilia Samartin

HVOR HAR JEG FÅTT DEN? Leseeksemplar på jobb

HVA HANDLER DEN OM? 

Jamilet ligger på sykehus i Santiago de Compostela etter en dramatisk brann. Kvelden før ble hennes bestefar, Señor Peregrino, skutt. I sykeværelset forteller Rosa, bestemoren Jamilet så lenge har lett etter, legenden om Faridoon og Florica. Den mauriske prinsen Faridoon bortfører en spansk bondejente til palasset Alhambra fordi han mener hun er Den Blå Rosen og utvalgt til en helt spesiell oppgave. I Alhambra venter Zoraya, den onde kvinnen ingen kjenner opphavet til. 
Legenden forteller den avgjørende kamp mellom ondt og godt, gir det endelige svaret på hvorfor Jamilet bærer på det store fødselsmerke, og hva merket betyr. I denne romanen oppklares alle livsmysteriene til Jamilet.

HVA SYNS JEG? Det er lang tid siden jeg leste den forrige boken i denne trilogien, men kom fort inn i historien igjen. Det ble et hyggelig gjensyn med karakterene, og begynnelsen på boken var svært lovende.  Dessverre ble det hele etter hvert rett og slett kjedelig, og forfatterens historie i historen fungerte ikke for meg. Jeg skulle virkelig ønske at jeg likte boken like godt som de forrige, men for meg ble den for ujevn.
4 kommentarer:

 1. Hei!
  Jeg var ikke superbegeistra for den forrige boka i serien heller, så det er helt greit å få en bekreftelse på at avgjørelsen om å hoppe over denne var rett! Jeg trur faktisk jeg skal klare å fylle resten av leseåret uten at jeg må ty til denne ;o)

  SvarSlett
 2. Jeg leste slutten på bok to for å oppdatere meg før jeg leste denne. Siden det var så lenge siden jeg leste bok 1 og to. Jeg likte boka veldig godt, men savnet vel litt mer om Jamilet.

  SvarSlett
 3. Har tenkt å lese den, som en avslutning om Peregrino. Men venter litt, da jeg har så mye anna akkurat nå.

  SvarSlett
 4. Nå har jeg også fått lest den. Må si jeg likte den godt! For meg fungerte historien i historien og jeg synes det drev boka fremover. Så også litt paralleller mellom personer i de to historiene. En fin avslutning på historien om Senor Peregrino :)

  SvarSlett