onsdag 25. juli 2012

Min sommerlesning del 1

Tumblr_m7o8fb9qgg1rzabmro1_500_large


Fordelen med en elendig sommer er at det blir god tid til å kose seg i sofakroken med en god bok. Jeg er godt fornøyd med antall bøker jeg har lest i sommer, og her kommer en liten oversikt :)

Matched; Cassias valg

I Samfunnet er det funksjonærene som bestemmer. Hvem du skal elske. Hvor du skal arbeide. Når du skal dø. Cassia har alltid stolt på systemet. Ingen høy pris å betale for et langt liv, en perfekt jobb, den ideelle ektefelle. Så da bestevennen viser seg på skjermen som hennes match, er hun ikke i tvil om at han er den rette for henne. Ikke før et annet ansikt, et kort øyeblikk, dukker opp på skjermen før den går i svart. Snart stilles Cassia overfor umulige valg, mellom Xander og Ky, mellom den trygge tilværelsen hun kjenner, og en vei ingen annen har våget å gå før - et valg mellom lojalitet og lidenskap.

Det var vanskelig å ikke sammenlikne denne boken med "Dødslekene" i begynnelsen, men etterhvert ble jeg fanget av historien og så at den fant sin helt egen vei. Jeg likte den veldig godt og gleder meg til fortsettelsen - som heldigvis står på vent i bokhylla.

Kilde: leseeksemplar fra forlaget.


Sleeping with the Fishes

When strange levels of toxins are found in the local water, Fred, a mermaid, is asked to help investigate by a gorgeous marine biologist and her mer-person ruler.


Jeg elsker MaryJanice Davidsons vampyrserie om Betsy Taylor - den skogale vampyrdronningen, og hadde store forventninger til denne boken. I "Sleeping with the fishes" møter vi havfruen Fred som havner midt oppi miljøkriminalitet av verste sort og prøver med hjelp fra sine kollegaer å ordne opp i dette. Kanskje hadde jeg for store forventninger for boken var en stor skuffelse. Kjedelige karakterer og syltynn historie. Styr unna!!!

Kilde: bestilt fra AdLibris

Frihetens vinder

En fortelling fylt med hat, mot og kjærlighet, med den amerikanske borgerkrigen som bakteppe.
Mary Bowser er født til slaveri. Hun og moren er husslaver hos den velstående familien van Lew i Richmond, Virginia. Datteren i huset, Bet, er for opphevelse av slaveriet og hun frigir Mary og sender henne på skole i en av de frie statene i nord. Mary er skoleflink og har i tillegg fotografisk hukommelse, en egenskap som kommer godt med når hun senere blir engasjert i spionvirksomhet for Unionen.
Mary Bowser vender tilbake til Virginia like før borgerkrigen bryter ut, og under dekke av å være slave begynner hun å arbeide i huset til konføderasjonens president, Jefferson Davis. Hun står hele tiden i fare for å bli avslørt, men Mary Bowser er villig til å ofre livet for friheten.

En nydelig bok basert på en sann historie om en bemerkelsesverdig kvinne. Boken tok tak i meg fra første side og ga meg en flott leseopplevelse. Jeg likte spesielt godt den første delen om Marys oppvekst, og at et lite barn skal være nødt til å oppleve det hun gjorde er helt ufattelig.  Anbefales!!!

Kilde: leseeksemplar fra forlaget


Del 2 av Min sommerlesning følger snart :)

3 kommentarer:

 1. Jeg fikk lyst til å lese Samfunnet, høres ut som min type bok :)

  SvarSlett
 2. Jeg leste også Frihetens vinder i sommer. Det var en fin bok! Cassias valg står på TBR listen min, men den er lang som et vondt år for tiden :-)
  Den siste hadde jeg ikke hørt om, men den hørtes heller ikke ut som en bok jeg burde lese :-)

  SvarSlett
 3. Hei søteste :)
  Da var jeg tilbake i denne bloggverden etter en laang pause. Takk for alle fine kommentarer du har lagt igjen, det betyr så masse!

  Takk for boktips!

  Skikkelig tungt å begynne på jobb igjen, så jeg sniker meg til en bloggpause *tihi*
  Finfin ukesstart til deg, søteste!
  Klem Maia

  SvarSlett