tirsdag 31. juli 2012

Boken på vent.....og litt til :)


Hver tirsdag presenterer flotte Beathe en bok hun har på vent i bokhylla, og vi andre kan også være med på dette temaet. Det er bare å skrive et innlegg om en bok som tålmodig venter på å bli lest, og deretter legge igjen en link hos Beathe.

En vannmelon, en fisk og en bibel

I juli 1974 invaderer den tyrkiske hæren landsbyen Kyrenia på Kypros. For mange betyr dette at livet i sin hittil kjente form er over. Men for noen er det en sjanse til å begynne å leve igjen. Koki, en ung landsbyjente som er fryktet og hatet av naboene for sitt oppsiktsvekkende røde hår, har levd hele sitt liv i en slags skyggetilværelse. Men da hun blir holdt som fange sammen med de andre kvinnene i Kyrenia, kan hun endelig snakke med dem som en likeverdig. Hun forteller sin historie om en sommer for lenge siden. Om den unge, tyrkiske skomakeren som kom til landsbyen og tok hjertet hennes med seg da han plutselig reiste. Berker Adem er tyrkisk soldat, og for ham blir invasjonen av hans tidligere hjemsted en mulighet til å oppsøke kvinnen han alltid har elsket. I ly av mørket gjennomsøker han hvert hus og hver sti etter et glimt av røde hårlokker ...

Denne boken står på vent i min bokhylle. Både Beathe og andre bloggere har skrevet så mye nydelig om den at jeg må nok antagelig flytte den fremover i lesekøen ;) 

I år har sommerferien vært total avslappning. Jeg har lest ferre bøker enn vanlig, men utrolig nok har det vært ganske godt, og bloggen har kommet i aller siste rekke. Jeg tror nok dette har vært sunt, for nå kjenner jeg at både lese- og blogg gleden har begynt å boble igjen, hurra :)

På torsdag er boktemaet tilbake og da vil jeg gjerne vite om sommerlesningen din ble som du viste meg i dette boktemaet.
7 kommentarer:

 1. Riktig god morgen : )

  Har også lest flere bloggeres omtale om boken og nå også din - fikk også lyst til å rykke opp denne boken i lesekøen : )

  Takk for inspirasjon : ))

  Ha en fin tirsdag!

  SvarSlett
 2. Denne har jeg og lest om og har lyst å lese. Tittelen gjør jo at man bare må bli nysgjerrig :)

  SvarSlett
 3. Hei Anette:-)

  Denne boken er en skikkelig perle av en bok,det er bare å glede seg.
  Gleder meg til boktema på Torsdag og likte veldig godt temaet:-)
  Ha en super dag:-)

  Klem Beathe

  SvarSlett
 4. Til alle dere som har En vannmelon, en fisk og en bibel på vent: dere er heldige som har denne å sjå fram til!! Er det ikke supert å ha noe å glede seg til?! Nyt dagen :o)

  SvarSlett
 5. Deilig at du har slappet av i ferien!

  Fineste tirsdagen til deg :)
  Her er det armkroken etter jobb, har hatt en litt sånn uff dag på jobb, men sånn er det noen ganger.
  Da er det ingenting som er som en armkrok og litt trøst.

  smil og klem

  SvarSlett
 6. Åh dette ser ut som en bok jeg kunne lest, må nesten sjekke på biblioteket her om jeg finner den :)

  Håper du har hatt en fin fiin dag i dag, og jeg syns det er koselig at du legger igjen spor inne hos meg :)

  SvarSlett
 7. Vant denne boken for litt siden og jeg syns den var skikkelig fin. Vakkert språk og en delvis tragisk historie. :)

  SvarSlett