tirsdag 21. juni 2011

Ukens lesetips - (geim)

Geim

Småkriminelle Henrik "HP" Pettersen finner en dag en smarttelefon på T-banen. På displayet dukker det opp et enkelt spørsmål: Vil du spille et spill? Merkelig nok vet telefonen det meste om livet hans. HP blir etter hvert dratt med i et virkelighetsspill hvor han får utfordringer som blir mer og mer risikofylte. Til slutt gjør han hva som helst for å kunne fortsette spillet. Rebecca er livvakt, har stålkontroll på livet og karrieren. Den siste tiden er det noe som ødelegger den perfekte fasaden. Hun mottar anonyme brev og stadig ringer noen hennes telefonsvarer. Er det noen som leker med henne? Spiller et spill? Spillet får HPs og Rebeccas liv til å nærme seg hverandre og spenningen stiger ytterligere.

Fra Bokforlaget har jeg fått tilsendt denne boken skrevet av den svenske forfatteren Anders De La Motte som fikk Deckarakademins Debutantpris i 2010.

Boken veksler mellom å fortelle HPs og Rebeccas historie, og det første jeg la merke til da jeg begynte å lese boken var språket. Til tider er det litt vel "sprekt" med slang og uttrykk man ikke ofte ser i bøker. Men så slo det meg at det var et virkemiddel for å beskrive Rebecca og HP som personer; meget korrekt og uten krumspring når vi leser om Rebecca, løssluppent og til tider respektløst når vi leser om HP.

Når jeg hadde vent meg til den utradisjonelle skrivemåten ble boken faktisk utrolig spennende. Plottet er oppfinnsomt og tar leseren med på et skikkelig "mindgame". Er HP med på et vanvittig spill som vil ryste verden hvis det blir kjent, eller er han bare splitter pine gal? Og hva er forbindelsen mellom ham og Rebecca? Forfatteren klarer å holde på spenningen og man MÅ bare lese videre.

Hvis jeg skal sette fingeren på noe må det være slutten på boken, den er litt ullen og jeg satt igjen med et par spørsmål som jeg syns burde være oppklart.

Ikke den aller beste boken jeg har lest, men absolutt en bok jeg vil anbefale. Og jeg kommer nok også til å lese forfatterens neste bok "(buzz)".

4 kommentarer:

 1. Hei!
  Er du her også? :-D
  Jeg gikk inn fra FB, og trodde jeg kom til bloggen din, men dette var et annet bloggsamfunn. Morsomt!
  Denne boka har jeg ikke hørt om. Takk for tipset!
  Klem fra hu forfatterinna. :-)

  SvarSlett
 2. He he, ja jeg er visst her nå. Trengte litt forandring, så nå blir det stille på blogg.no foreløpig :) Håper du følger meg allikevel, stor klem :)

  SvarSlett
 3. Eg fekk og tilsendt denne, men eg likte den ikkje i det heile:-/

  SvarSlett
 4. Ja, jeg finner deg vet du! :-D

  SvarSlett