lørdag 28. februar 2015

Bøker lest i 2015 #10 og #11 Sølvbåndet nr 3 og 4 av Martine Strømsnes


Hans er tilbake i Hundalen, og truer Maiken. Er det nå hun skal bli brutalt avslørt - foran Elvin og de andre rallarene i brakka hennes? 
Imens lider Agnes voldsomme kvaler på grunn av det uekte barnet hun bærer. Nå har hun valget mellom å gifte seg med kjørekaren Larsson og et liv som fallen kvinne. Men det finnes et tredje alternativ, et som er både forbudt og farlig.Raset i Botn er dramatisk, og Maiken frykter for Elvins liv. Samtidig har hun ikke glemt Marias dagbok, som hun smugleser når hun har tid. Den røper langt mer enn forventet, og Maiken er selv nevnt, men ikke i pene ordelag. Nå frykter hun at Marias hemmeligheter kan komme for en dag og gjøre stor skade.


Historien om Maiken som jobber som rallarkokke fortsetter å fenge meg og jeg koser meg med bøkene skrevet av Martine Strømsnes. Selv om det ikke er sannsynlig at noen skal komme opp i så mange trøblete situasjoner , og at språket til tider er litt vel moderne (sa man for eksempel tabbe på slutten av 1800-tallet?), er jeg nysgjerrig på hva som skjer videre med den sympatiske nordlandsjenta og kommer garantert til å følge serien videre!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar