søndag 12. oktober 2014

Smakebit på Søndag :)


Min smakebit denne uken kommer fra en bok jeg ble anbefalt av sjefen min på Ark der jeg jobber. Hun hadde nærmest både stjerner og tårer i øynene da hun fortalte meg om den, og i går begynte jeg å lese den. Det tok ikke mange sidene før jeg skjønte akkurat hvorfor hun var så begeistret, og nå klarer jeg nesten ikke å legge den fra meg! 


Høsten 1971 blir et kjærestepar funnet omkommet i Frankrike, på en avstengt, skogbevokst slagmark fra første verdenskrig. Deres tre år gamle sønn Edvard er sporløst forsvunnet. Fire dager senere dukker han opp på et helt annet sted i Frankrike. Ingen vet hvor Edvard har vært, og han vokser opp på en fjellgård i Gudbrandsdalen sammen med sin tause bestefar. Hva gjorde foreldrene i det avstengte skogholtet, og var det en tilfeldighet at de tråkket på en gammel gassgranat fra krigens dager? Og hvem har, til bestefarens begravelse, sendt dem et praktstykke av en kiste, snekret i et treverk ingen har sett make til? 
Letingen etter svar fører 23 år gamle Edvard både til Shetland og tilbake til Frankrike, der han må grave seg inn i de mørkeste krokene i familiens fortid. En fortid som er tett vevd sammen med de store europeiske hendelsene fra forrige århundre, men også lidenskapen til en mestersnekker som søkte lykken i 30-tallets Paris. 

"Jeg ble stående og snuse mot sjøen. En kald, salt blest. Frisk selv om den var råtten. Likte den og mislikte den, den minte meg om svartjord som redet plass for noe nytt.
Et eller annet manglet. Noe jeg hadde ventet meg, men som jeg ikke kom på hva var.
Jo, visst, innså jeg etter å ha kjørt videre. Det fantes ikke trær her. Ikke et eneste et. Bare småkjerr, steinhus og beitemark. Ikke en gang en mager ospestengel.
Hvordan kunne en snekker holde ut det?


I dag nyter vi fortsatt det herlige høstværet, og jeg prøver å ikke tenke på at mobilen min har gått fullstendig bananas og mest sannsynlig har tatt kvelden. Skremmende hvor avhengig man blir av disse dingsene altså! 

Ha en strålende søndag, og finn gjerne flere smakebiter hos Mari og Flukten fra Virkeligheten.

18 kommentarer:

 1. Nu blir jag ju nyfiken. Andra gången den dyker upp i dag och båda är begeistrade :) Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 2. Samme smakebit fra flere i dag, ser jeg . Må nok lese denne boka. Jeg har også en mobil som kutter ut og roter, så jeg må skaffe en ny snart. Skulle gjerne hatt en ny android, men de er da så dyre! Avhengig ja, ikke snakk!

  SvarSlett
 3. Takk for smakebiten! Høres ut som en spennende bok.
  God bok og god søndag, Anette! :)

  SvarSlett
 4. Både du og Tine har visst denne boken i dag. Da blir jeg ekstra nysgjerrig. Har notert den :)

  SvarSlett
 5. Andra gången idag jag läser en smakbit från denna bok. Det säger nog något skulle jag tro. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 6. Jeg får si som jeg sa til Tine: Det gleder mitt lesehjerte at flere finner fram til denne! Stor fortellerkunst- spre det glade budskap ;o)

  SvarSlett
 7. Jeg blir berørt bare av den fine smakebiten din. En bok man får stjerner og tårer i øynene av er En Mustbok.:) Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 8. Tack för smakbiten, det låter som en lockande historia!

  SvarSlett
 9. Det virker som denne romanen er gull blant all gråsteinen :) Jeg liker tittelen!
  Kos deg med lesingen!

  SvarSlett
 10. Det er jo en utrolig populær bok, men kan ikke helt se meg selv lese den enda :)
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 11. Härligt med böcker som fångar en så snabbt :)

  SvarSlett
 12. Kult at vi har samme bok i dag :) Kos deg videre, som du vet: Jeg elsket den!!

  SvarSlett
 13. Tack för smakbiten och ha en fortsatt trevlig söndagskväll.

  SvarSlett
 14. Denne boken leste jeg nettopp om hos Tine og ble umiddelbart fristet til å lese den så den er notert - takk for smakebiten :)

  SvarSlett
 15. Så kjekt å lese! Vi prøver å arrangere eit slaga bokbad og har invitert Mytting. Håpar han tek seg tid. Takk for entusiasme og smakebit

  SvarSlett
 16. Jeg liker sånne bokomslag, med mønsteraktige design^^ Og at noen får stjerner og tårer i øynene er en sånn fin og poetisk beskrivelse^^ Håper du hygger deg med boken.

  SvarSlett