onsdag 3. juli 2013

Juni 2013 - En oppsummering - Med blogghopp :)


Fem bøker ble det i juni måned, og det er slettes ikke verst! Til nå har vi hatt en knallsommer, så det har vært superkoselig å sitte i solveggen og lese. Bloggingen har sisteprioritet og sånn blir det nok helt til skolen starter igjen vil jeg tro :)

"Skjulte feil og mangler" av Elsebeth Egholm - Neste bok ut i min reise blant alle verdens land. Bokstaven var D og landet ble Danmark. Knallbra krim rett og slett, og første bok i serien om journalisten Dicte Svendsen. 

"En mann ved navn Ove" - En bokklubb-bok som tok meg med storm. Jeg forventet en snurrig bok med svart humor, istedet fikk jeg en varm bok til ettertanke. Den beste boken jeg har lest hittil i år!!

"Snømannen" av Jo Nesbø - Oppstyret rundt forfatterens siste bok, "Politi" har gjort at jeg har fått lyst til å lese videre i serien om Harry Hole. Jeg har nå gjort ferdig "Snømannen" og syns den var helt ok. Men Nesbø er nok ikke min krimfavoritt...

"Utrenskning" av Sofi Oksanen - Jeg "reiser" til Estland og leser om to kvinneskjebner som flettes sammen. Sterk bok, men den treffer meg dessverre ikke helt.

"The Nightingale sisters" av Donna Douglas - Månedens eBok, en riktig bokperle. Inspirert av NRKs tv-serie, "Call the Midwife", har jeg denne måneden lest om studentene ved Nightingale Hospital i London på 30-tallet. Jeg oppdaget til min ergrelse at dette er bok nummer to i en serie, men den kan absolutt leses frittstående. Bok nummer en heter "Nightingale Girls" og den skal jeg også få med meg!Hos Juritzen Forlag har jeg denne gangen fått to fantastiske bokpakker full av sommerlesning. I den ene var bøkene du ser ovenfor. I den andre var det masse flotte bøker der jeg hadde lest de fleste fra før, så de har jeg allerede gitt bort til andre leseglade!


Denne boken fikk jeg tilsendt fra hjertegode Berit med bloggen Bøker&Bokhyller. Hun skriver til meg at bøker må leses, ellers dør de og det er jammen sant. Boken skal få være med meg på ferie til Island, og jeg gleder meg noe fryktelig :)

Palace of Strange Girls

Kun en bok kjøpt denne måneden (kryss i taket), og den bare MÅTTE jeg ha. Boken handler om familien Singleton som ferierer i Blackpool, England i 1959, og siden jeg selv var der på ferie i 2011 gleder jeg meg vanvittig til å lese den :)


Jeg vet at det er mange som har liknende oppsummeringer i disse dager, og det er så gøy å hoppe rundt og titte på alle de flotte innleggene. Mange gode boktips å finne. I den anledning har jeg i dag lagt ut en linkefunksjon, så har du et oppsummeringsinnlegg er det bare å linke det her hos meg. Da slipper vi jo å gå glipp av innlegg, og kanskje finner vi nye bloggfavoritter også!  Denne gangen prøver jeg meg på en blogghopp, men er helt grønn på området, så om det ikke fungerer slik som det skal så gi meg et pip, så skal jeg prøve å legge det inn på nytt :)

Trykk der det står "get the InLinkz code" og lim koden inn i blogginnlegget ditt for å være med på blogghoppen!

get the InLinkz code

10 kommentarer:

 1. Åh, skal du til Island, så deilig! Alltid hatt lyst til å dra dit, kan du ikke skrive ett innlegg om det når du kommer hjem? Fått lest mye har du også, så deilig :)

  God sommer kjære deg!!!

  SvarSlett
 2. Blogghoppet fungerte veldig fint! Takk for initiativet, det er morosamt å hoppa rundt frå blogg til blogg :)

  SvarSlett
 3. Dette var en god ide til blogghopp, hiver meg på :)

  SvarSlett
 4. Endelig en som har samme forhold til Nesbø som meg. Følge meg en smule ensom her i min nokså lunkne holdning.. :) Island? Fantastisk! Har vært der 2 ganger. 1 gang jobb og 1 gang ferie. Utrolig spesielt. Gled deg :D

  SvarSlett
 5. Så fint at vi kan linke til oppsummeringen her :) Av bøkene du nevner har jeg kun lest snømannen

  SvarSlett
 6. Må få En mann ved navn Ove i køa, skjønner jeg..
  Island har jeg vært i for et par år siden. Det er noen flotte bokhandler i Reykjavik..:) KUlt å gå i selv om man ikke kan islandsk.

  SvarSlett
 7. Det var en kjempeflott oppsummering *imponert*. Ha en riktig fin sommer, Anette!

  SvarSlett
 8. Flott oppsummering!:) Herlig med blogghopp, kastet meg med jeg også, men så glemte jeg å linke den opp, har da rettet det opp nå litt forsinket:)"En mann ved navn Ove" har jeg nettopp lest og jeg ble overrasket over hvor god den boken egentlig var, storkoste meg med den. Gled deg til "En avtale med livet", har fått litt varierte tilbakemeldinger, men jeg elsket den også:)Kos deg med ferie og med juli måneden!:)

  SvarSlett
 9. Heisann!
  Så hyggelig at boka får bli med på reise- det trur jeg kanskje bøker kan like ;o)
  Jeg har akkurat skrevet om En mann ved navn Ove og linker til smakebit-innlegget ditt om den boka. Vi er helt på linje når det gjelder den leseopplevelsen! Uforglemmelig debut, og ettersom jeg hørte den som lydbok med Tronn Brænne som (første) innleser, ble det nok enda sterkere enn om jeg hadde lest den selv. Seks prikker på terningen og favorittstempel fra meg !

  SvarSlett
 10. Utrensking er ei av dei beste bøkene eg har lese dei siste åra. Så dumt at ho ikkje "traff deg". Det ville vore interessant å høyre korfor.

  SvarSlett