søndag 29. januar 2012

Smakebit på Søndag & Bokanmeldelse


The Future of Us

It's 1996 and very few high school students have ever used the internet. Facebook will not be invented until several years in the future. Emma just got a computer and an America Online CD. She and her best friend Josh power it up and log on - and discover themselves on Facebook in 2011. Everybody wonders what they'll be like fifteen years in the future. Josh and Emma are about to find out.I dag gjør jeg en liten vri på søndagens smakebit. Jeg har nettopp lest ferdig boken jeg presenterer og ble så begeistret at jeg ønsker å dele den med flest mulig !  Første gangen jeg ble oppmerksom på den var jeg inne på bloggen til Nina Reed, og jeg bestilte den med en gang etterpå. Selvfølgelig måtte jeg vente en god stund på at den skulle bli utgitt, men den som venter på noe godt osv ;)

I boken følger vi venneparet Josh og Emma som går på High School i en liten amerikansk by i 1996. Når de ved en tilfeldighet kommer inn på Facebook går det ikke lang tid før de skjønner at de har en forbindelse med fremtiden. 

Boken går over kun en uke fra den dagen Emma og Josh oppdager Facebook, og kapitlene er delt inn slik at vi annenhver gang leser hver av hovedpersonenes opplevelser av det som skjer. Som en liten spiss på det hele er hvert kapittel utstyrt med en aldri så liten cliffhanger på slutten. 

Jeg har alltid elsket bøker som omhandler reiser i tid, og det at det kan være en forbindelse mellom fortid og fremtid. Denne boken traff meg ekstra fordi jeg kjente meg så godt igjen i  både hvordan det var å være (forholdsvis) ung på nittitallet, og også i hvordan det er å leve i en tid der Facebook er så stor del av hverdagen. 

Her er en annen snedig smakebit:

Josh Templeton
The family just returned from Acapulco
Breathtaking! I've posted photos on my blog
May 15 at 4:36pm ' Like ' Comment

"What's a blog?" I ask.
"No idea" Emma says.

Underveis i boken var jeg fryktelig spent på hvordan den ville ende, hvordan forfatterne løste utfordringen med å avslutte det hele på troverdig vis. Jeg kan avsløre at jeg heldigvis ikke ble skuffet :)

Boken er ikke å få tak i på norsk, men kan kjøpes på engelsk på capris.no 

ANBEFALES :)12 kommentarer:

 1. Spesiel og veldig fin smakebit! :)

  SvarSlett
 2. Denne holder jeg på med på lydbok, men så ville den plutselig ikke mer. Irriterende og andre gang det har skjedd med lydbøker jeg har kjøpt på iTunes. Jeg har bestilt den inn på biblioteket der jeg jobber, så får vente til den kommer. Godt å vite at du ikke ble skuffet.

  SvarSlett
 3. Morsom smakebit og en finurlig historie. Takk for tips!

  SvarSlett
 4. Slett ikke ille! Virker lesverdig.

  SvarSlett
 5. Så bra smakebit. Denne vil jeg absolutt lese! Takk for tips!

  SvarSlett
 6. Hei Anette:)
  Sååå kjempekoslig at du kikket innom bloggen min:))...og hyggelig du liker mine kreasjoner...
  Din blogg med boktips og smakebiter er bare fantastisk...jeg bruker mye bibloteket,men kjøper også nye bøker...det er ofte lang ventetid på bibloteket.Nå skal jeg studere litt dine smakebiter...trenger ny bok til uka:)
  Ønsker deg en fantastisk søndag:))

  SvarSlett
 7. Fin smakebit:-) Ble nysgjerrig på denne boken, så denne må sjekkes ut. ha en fortsatt fin Søndag.

  SvarSlett
 8. Aldri hørt om boka før, takk for tips:) Fin smakebit:)

  SvarSlett
 9. Fin smakebit, ble litt smittet av din glede over boken, så den skal jeg se nærmere på. Likte coveret også, sprelskt:)

  Ha en riktig god søndag!:)

  SvarSlett
 10. Den tror jeg jeg må lese. Det virker som et orginalt utgangspunkt i alle fall (og jeg likte også coveret).

  SvarSlett
 11. Som sagt tidligere *meg vil haaaaaa*(hør for deg stemmen til en trassig tre-fireåring ;)).

  SvarSlett